Home » Kulturë, Lajme » Poezi – Pena e shkrimtarëve

Poezi – Pena e shkrimtarëve

Nga Skënder Sadri KAPITI

Pena e shkrimtarëve

Shkrimtarët përjetsojnë kohën e historinë

Janë meteorë , guximtarët më të mëdhenj ,

Që mposhtin  injorancën e fanatizmin                                      

Por edhe  indiferencën, heshtjen dhe frikën !

 U japin njerëzve ushqimin,                                                                                                                                              Dhe  dashurinë për natyrën e jetën.

Pa letërsinë dhe pa leximin e  shkruesve

 Bota do të mbetej në terr;

Pa penën e shkrimtarëve dhe të dijetarëve ,

Përvoja, dituria e shkenca,                                                   

Dhe  zhvillimi do të ishin në prapambetje.

Pena e shkrimtarëvë është që kur lindi shkrimi

Ajo ruan kujtesën njerzore nga harresa,

Pena e shkrimtarëve i bën ata ,                                                     

 Poetë, dijetarë dhe filozofë.

Pena e shkruesve mendimtarë , çprangos lirinë,     

Shpengon  arsyen  dhe liron guximin intelektual,                      

 Ajo u  mundëson njerëzve  që lexojnë                                             

Ta njohin diversitetin duke e përjetuar në të  gjithë botën!

                               ***

                  Durrës, 11 Maj 2019

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch