Home » Lajme, Opinione » Politika ka për të humbur shumë respekt

Politika ka për të humbur shumë respekt

Ali Hertica

Gjë e bukur është se në qoftë se konsideratat tuaja politike mbi shikimin kohë, ju jeni vazhdimisht në katalogun e njëjtë të problemeve të hasura: Politikanët ulur nën një kavanoz zile, ata flasin shumë, por veprat por ho, politikanët dhe profiterët careerists. Ata që tingëllon ju dëgjoni tani, por edhe në vitet e nëntëdhjeta, gjashtëdhjetë, shtatëdhjetë, tridhjetë. Dhe të gjithë politikanët në vitin 1870 u prezantuan si karikaturat gënjeshtarëve presion dukur dhe politikën si një karnaval të madh. ” Ashtu si “rinia e sotme” ndaj politikanëve kështu që asnjë të mirë? “Në të vërtetë. Ajo ka qenë të paktën një shekull e gjysmë e gabuar me marrëdhëniet në mes qytetarëve dhe politikës. Unë pastaj pyes veten: ku ka ardhur nga imazhi “? “Pastaj unë deri në fund me të Makiavelit, në veprën e tij të famshme, Il Principe, të cilën ai tregon se ku në politikë është e gjitha në lidhje me: fituar dhe ruajtur pushtetin. Politika është shkenca e fondeve për të arritur këtë. “”Sigurisht, ai shkruan në lidhje me një situatë që ne nuk e dimë tani, në lidhje me princat italianë të cilët dëshirojnë të fillojnë deri lavdinë e tyre. Një shtet qytet Se politikanët janë gjithashtu të shqetësuar me rendin shoqëror brenda një shteti, ai nuk është ende gati. Në anën tjetër është analiza e tij nga mjetet me të cilat politikanët arritur qëllimin e tyre ende të drejtë. Që politikanët Makiaveli luftoj me marrëdhëniet në mes të mjeteve dhe përfundon. Qëllimi duhet të jetë lartësuar, për shembull, një të mirë, shoqërisë burimet janë me përkufizim një artizani të shkathët dhe dinak. ” Ku pamja është një problem, kështu që nuk përfundon Përleshen dhe mjete? “Po, të paktën, nënkupton të jetë e dukshme. Në fakt, lidhja e politikës bazohet mbi një kontratë të nënkuptuar ndërmjet qytetarëve dhe politikanëve. Qytetarët mbajnë politikanët me respekt, sepse vetëm ato kanë autoritetin moral për të cilën ne duam të bindemi. Ky ritual është thelbësore për politikën. Sigurisht, ai shkruan në lidhje me një situatë që ne nuk e dimë tani, në lidhje me princat italianë të cilët dëshirojnë të fillojnë deri lavdinë e tyre. Një shtet qytet Se politikanët janë gjithashtu të shqetësuar me rendin shoqëror brenda një shteti, ai nuk është ende gati. Në anën tjetër është analiza e tij nga mjetet me të cilat politikanët arritur qëllimin e tyre ende të drejtë. Që politikanët Makiaveli luftoj me marrëdhëniet në mes të mjeteve dhe përfundon. Qëllimi duhet të jetë lartësuar, për shembull, një të mirë, shoqërisë burimet janë me përkufizim një artizani të shkathët dhe dinak. ” Ku pamja është një problem, kështu që nuk përfundon Përleshen dhe mjete? “Po, të paktën, nënkupton të jetë e dukshme. Në fakt, lidhja e politikës bazohet mbi një kontratë të nënkuptuar ndërmjet qytetarëve dhe politikanëve. Qytetarët mbajnë politikanët me respekt, sepse vetëm ato kanë autoritetin moral për të cilën ne duam të bindemi. Ky ritual është thelbësore për politikën. Po. Ju mund të telefononi atë fiction, por ajo është fiction dobishme. Në një demokraci, kemi zgjedhur fuqinë, dhe pastaj përkohësisht vend sipër nesh. Hendeku shumë-diskutuar në mes të qytetarëve dhe politikës Unë nuk saktësisht shoh si një problem. Ne nuk duhet t’i politikanë dhe njerëz të zakonshëm duan të shohin, por gjykoni ato në rolin e tyre. Dhe ashtu si ne duan të jenë me punët private të një aktor jo, ngacmuar gjatë një lojë që nuk duhet të ndodhë me politikanët. Se politikanët e kanë shënuar si një qenie njerëzore është një keqkuptim themelor. Ne duhet t’i gjykojmë ato në programin e tyre politik. Sigurisht, të guxojnë për të bërë zgjedhje jopopullore ata duhet të kenë personalitetin. Dhe ne duhet të vendosen në to. Por jo nëse janë apo jo kontrabandist e tij lavire. Kjo eshte nje keqkuptim. Unë mendoj se nuk është ajo që duan qytetarët. Kohët e fundit pashë një raport në lidhje me, një komunë që dëshiron të përfshijë qytetarët dhe vazhdimisht organizon mbrëmjet e konsultimit. Në të gjitha Për më tepër, pothuajse askush. Logjikisht, unë mendoj. Nëse politikanët vazhdimisht pyesin se çfarë ne duam, pse duhet të kemi një sistem përfaqësuese. Ne kemi zgjedhur vetëm politikanët për të rregulluar gjërat për ne dhe për ne për të bërë. Konsideratat Ju duhet të shmangin politikanët janë shërbëtorët tanë dhe besnikëri ekzekutuese çka ne kërkojmë.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch