Home » Histori, Lajme » Pozita e shqiptarëve në Medvegjë, Bujanoc ePreshevë

Pozita e shqiptarëve në Medvegjë, Bujanoc ePreshevë

Refik Hasani,  në panelin e tryezës

 Pozita e shqiptarëve në Medvegjë, Bujanoc e Preshevë

Tema e diskutimi ishte, edhe pas Referendumit të mbajtur më 1 e 2 mars 1992.Prishtina dhe Tirana zyrtare, të jen zëri dhe ndërtojn një qëndrim lidhur me diskriminimin dhe çështjen e pazgjidhur. Këto të ngritën në instanca e mekanizma ndërkombëtare. Të ketë reciprocitet, e përkujdesje institucionale të përhershme. Tryeza është organizuar nga AFEDS-i, më datën 2 Mars 2021 në Hotel ,,Emerald”,në Prishtinë.  

Kanë kaluar 29 vite që nga mbajtja e Referendumit në tri komunat në të cilin banorët e kësaj ane kishin shprehur vullnetin e tyre politik.

Që nga ajo kohë, gjendja e shqiptarëve që banojnë në këto treva edhe më tej mbetët e rëndë, kurse ne banorët  sy e vesh i kemi  të  kthyer kah Kosova e Shqipëria.  

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch