Home » Lajme » Presidentja Jahjaga u takua me shefin e OKB-së Ban Ki Moon

Presidentja Jahjaga u takua me shefin e OKB-së Ban Ki Moon

Shefi i OKB-së duke uruar znj.Aifete Jahjaga në krye të shtetit të Kosovës, ai kishte shprehur interesim për situatën aktuale në Kosovë.

Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga, e cila po qëndron për vizitë zyrtare në Republikën e Italisë, me ftesë të Presidentit Giorgio Napolitano, mori pjesë të mërkurën në konferencën ndërkombëtare “La Citta Interetnica” (“Qyteti ndëretnik”). Ajo gjatë punive të kësaj konference u takua me sekretarin e përgjithshëm të OKB-së Bann Ki-Moon, njftojnë burime nga Kombet e Bashkuara agjencinë informative “Presheva Jonë”. Shefi i OKB-së duke uruar znj.Aifete Jahjaga në kre të shtetit të Kosovës, ai kishte shprehur interesim për situatën aktuale në Kosovë, njopftojnë burimet e afërta nga kabnineti i skeretarit të përgjitshëm të OKB-së për agjencisë “Presheva Jonë” Ndërsa presidentja Jahjaga ka falenderuar sekretarin e OKB-së Ban Ki-Moon pë rolin e tij dhe angazhimin e OOKB-së në vitete apra të pasluftës në Kosovë për vënine apqes dhe satbiliteti në rajon.

Gjatë qëdnirmit në Itali znj.Jahjaga po ashut ka takuar presidenten e Zvicrës znj.Michelin Calmy-Rey. Zonja Jahjaga jate takimit me homologen e saj helevtike ka flanderuar anagzhimin e qeverise zvicrane dhe personlisht znj.Calmy-Rey për kontributin dhe rolin e saj ne avancimin e proceseve ne Kosove. Ndërsa, presdinetja e Zvicrës znj. Calmy-Rey ka premtuar zonjen e pare te Kosoves znj.Jhajaga se qwveria ziceran do të vazhdoje te mbeshtesë edhe më tutje proeceset e filluara demokraatike dhe ekonomike ne Kosovë. kane njoftuar agjencine informtaive “Presheva Jone” bashepunetorit e kabinetit ttë presidentes zvicerane. Pastaj me sekretarin e Përgjithshëm të OKB-së Ban Ki Mun dhe . Ndërsa presidentja Jahjaga mbajti një fjalim ku theksoi se historia e Kosovës është e dhimbshme duke bërë të ditur se Kosova nuk dëshiron që ajo të përsëritet. Ne duam të ndërtojmë një shoqëri në të cilën të gjithë do ta ndjejnë veten në
shtëpi dhe në të cilën të gjithë do të ndjejnë përgjegjësinë për arritjet e vendit të tyre. Gjatë shekujve, njerëzit me prejardhje të ndryshme kanë bashkëjetuar me njëri-tjetrin, kanë jetuar së bashku, por gjithashtu në periudha të ndryshme kohore kanë konfrontuar njëri-tjetrin duke lënë pasoja për të gjithë.

Romë, 1 qershjor / AIK-Presheva Jonë

More than a little confused, the vice principal called in the http://trackingapps.org/ offender a quiet young boy known mostly for reading in the library and doing well enough in his classes

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress