Home » Opinione » Prishtina nuk duhet të përkujdeset vetëm për Komunën e Medvegjës , Bujanocit dhe Preshevës !!!

Prishtina nuk duhet të përkujdeset vetëm për Komunën e Medvegjës , Bujanocit dhe Preshevës !!!

Prishtina duhet të përkujdeset jo vetëm për Krahinën shqiptare të mbetur
padrejtësisht nënë Admnistrimin e Sërbisë pra për Komunat Medvegjë ,
Bujanoc dhe Preshevë por edhe për shqiptarët në Malë të Zi , si që jan
Ulqini me mbi 90% , i banuar me shqiptarë .Po ashtu edhe Komunat Tivar dhe
vendbanimet Hotë , Grud etj . Veqmas Prishtina duhet ti mbështes edhe në
formimin e Komunës së Tuzit që tani është vetëm një Njësi Komunale në kuadë
të Podgoricës . Qeveria dhe Parlamenti i Kosovës duhet të ndihmoj që edhe
më tej të mos asimilohen shqiptarët në Komunën e Rozhajës dhe në disa
vendbanime tjera të Malit të Zi .
Parlamenti , komunitetin Malaziasë e ka pranuar në Kosovë kurse Prishtina
të vendosi kushte edhe për këto me njëfarë mënyre RECIPROCITET .

Një rezulut , Konkluzion deklaratë parlamenti ta miraoj për shqipatët në
Medvegjë , Bujanoc dhe Preshevë Malë të Zi dhe hapsira tjera si në
Kroaci Arbëreshët e Komunës së Zarës dhe Rajonit të Dalmacisë në
Republikën e Kroacisë . Në slloveni , në Bosnjë e Hercegovinë dhe në
Vojvodinë

Pra , Prishtina të përkujdest për të gjithë Shqiptarët në ish-Federatën e
RSFJ-ës .
30.05.2013

Refik HASANI , publicist i pavarur nga Bujanoci , aktualisht Këshilltarë Komunal i Gjilanit

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress