Home » Lajme, Opinione, Politikë » Prishtinadhe Tirana do të duhej caktuar një platformë dhe strategji

Prishtinadhe Tirana do të duhej caktuar një platformë dhe strategji

Shkruan: Refik HASANI

Deputetët e ParlamentittëKosovëspërmesplatformës, duke diskutuartëarrijnmiratiminkupërMedvegjë, BujanocdhePreshevë,tëndërtojndhetëmbajnqëndrimpërkëtëkrahinëshqiptare.Vullnetidheplebishiti  i shprehurpërmesëReferendumittëdatës 1 e 2 mars 1992,sakrifica e UÇPMB-ëssëbashku me marrëveshjen e Konçulit do tëduhejtëpranohen. Përmesplatformës do tëduhejndërtuardhetëmbajturnjëqëndrimunikparaçdo instance e mekanizmindërkombëtar duke përfshiredhenëraport me Serbin. Qëndrim do tëduhejndërtuar e mbajturedhe Tirana zyrtarepërKrahinënshqiptare.

Këtojanpërsëritur e ri-përsëritur me dhjetraherëpërmesëshkrimeveautoriale e punimevetëshkruarae tëparaqiturnëtribuna e  konferencatëndyshme. 

16.02.2019

Shkrimiautorialështëpjesëngapunimi  lidhur me Reciprocitetin me SerbiqëKosovafilloinëmuajinnëntor 2005,duke filluarzyrtarishtprocesipërvendosjen e statusitpërfundimtartëKosovës qëishtepërmesGrupittëUnitetit.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch