Home » Lajme, Vendore » PUSHTETI LOKAL MBANË TË BLLOKUAR LLOGARIN E BL TË TËRRNOCIT

PUSHTETI LOKAL MBANË TË BLLOKUAR LLOGARIN E BL TË TËRRNOCIT

Intervist me Agim Halitin kryetarë i Bashkësisë Lokale Tërrnoc

PUSHTETI LOKAL MBANË TË BLLOKUAR LLOGARIN E BL TË TËRRNOCIT

Haliti: Kamberi për 4 vite me radhë nuk arriti ta përmbushi premtimin e vetë

M Ahmeti: Me çfarë do të krenoheshit si Bashkësi Lokale në 3 mujorin e parë të këtij viti?

Haliti: Ne si Bashkkësi lokale jo vetëm në tre mujorin e parë të këtij viti, por edhe gjatë gjithë mandatit tim do të krenohemi me unitetin që kemi pasë në mesin e anëtarsis së sajë, këtë e kamë potencuar edhe më herët, përkundër tendecave për të na anashkaluar, degraduar dhe përçarë me të gjitha mënyrat më të errëta të mundshme, e që kjo gjithnji po tentohej fatkeqsishtë nga një pushtet mos të themë i ashtëquajtur shqiptar dhe të cilët së paku vetën e quajnë Tërnocas.
Qysh në fillim u reflektuan këto metoda të një veprimi të prapaskenës, për të nënvlerësuar rolin e Bashkësisë lokale, që në disa raste këtë rolë e merrnin njerëzit e pushtetit lokal, nganjëherë Direkcioni për ndërtim, apo që është edhe më tragjikokomike nganjëherë edhe “Këshillin Nacional”, por falë pjekuris së bashkëpuntorëve të mi nuk mundën që ti realizojnë ato qëllime primitive dhe me tendeca të përçarjes, dhe ky mision ishte që nga fillimi i mandatit të tyre.
Pas gjitha këtyre metodave të aplikuara nga kuzhina e kryetarit, Sh. Kamberit, BL i kreu të gjitha obligimet me përpikmëri, duke i dalë në përkrahje të gjitha kërkesave të popullatës të cilat u janë adresuar me shkrim organeve komunale me kohë,Direkciomnit për ndërtim e organizatave tjera e që shumë pakë u realizuan si pasojë e bojkotit nga ana e pushtetit lokal, me qëllim të hudhjes së fajit në Bashkësinë Lokale për këto kemi fakte mbi 70 kërkesa me shkrim të B.Lokale drejtuar institucioneve në fjalë.

M Ahmeti: Sa projekte janë realizuar në periudhën 4 vjeçare në fshatin më të madh të komunës së Bujanocit?

Haliti: Unë jamë deklaruar edhe më herët se nga ky pushtet nuk është përmbushur as për së afërmi realizimi i punëve të premtuara dhe që realisht ishin të mundura të realizohen, apo edhe ndonjë projekti me randësi jetike, përjashtim disa rrugicave si dhe projektit të shkollës fillore që është përfolur 4 vjet me radhë sikurse edhe ujësjellsi në Breznic dhe Letovic dhe tashë në fundë gjatë kampanjës për zgjedhje planifikojnë ta përfundojnë.
Këto veprime na kujtojnë periudhën e regjimeve të më hershme kur në fundë të mandateve pesë minuta para dymbëdhjetëve shpërndanin vajë dhe sheqer për kampanjë që do të thotë kanë fjetur 4 vjet e dojnë tashë të i kryejnë punët për një muaj, por nëse i premton kohë.

M Ahmeti: Sa po ndikon politika në zhvillimin e infrastrukturës në këtë bashkësi lokale?

Haliti: Sa i përket zhvillimit të infrastrukturës ajo pothuajse ishte rrumbullakësuar në mandatin e ish kryetarit Nagip Arifit, ajo çka i kishte ngelur këtyre zotërinjëve, ka qenë që të i mirëmbajnë këto projekte të realizuar por ky pushtet jo vetëm që nuk arriti ta përmbushë këtë obligim, po edhe ato të arritura po rrënoheshin.
Qesharake është se disa bimë drunore që i kanë mbjellur dy-tri herë përmes organizatave joqeveritare nëpër disa pjesë të fshatit, prapë po i thahen.
Tragjedia më e madhe e këtij pushtetit dhe reflektimi i një politike primitive është ndarja e kontejnerëve në linjën e partis komuniste ( PVD – ës) përndryshe nëse nuk je anëtar i partis në fjalë kontejner nuk mundesh me marrë, e kësajë i thonë ruana zotë nga ky mentalitet i mbrapshtë bile bile me arrogancë të paparë, sikur ta kenë pronë të trashëguar nga babllarët, e kulminacioni i këtyre sjelljeve të ndyta është kur kur personat në linja partiake që i shpërndajnë këto kontejnerë bërdhogu i thonë popullatës, shkoni tash te kryetari i B.Lokale merrni kontejner e që vlerësimi i përgjithshëm është se adresa është e saktë por ky pushtet për mallëverzime dhe manipulime politike me qytetarët i ka adresuar tek personat fizik gjegjësisht tek militantët e partis në pushtet.

M Ahmeti: Flitet se zhirollogaria e bashkësisë lokale një kohë të gjatë është e bllokuar, përse ka ndodhur kjo dhe a ka ndikuar në realizimin e projekteve?

Haliti: Po fatëkeqësishtë zhirologaria e B. Lokale më të madhe në Lugin është e bllokuar qyshë nga nëntori i kaluar, për shkak të borxhit që kemi trashëguar nga ish kryetari, Galip Beqiri i cili edhe pse kishte humbur në zgjedhjet e fundit nuk morri pjesë gjatë konsolidimit dhe emrimit të udhëheqësisë së re të B.Lokale, e q; duhej ta organizonte mbledhjen që të bëhej solemnisht pranim dorëzimin e detyrës së kryetarit dhe anëtarëve të rijnë, e gjithë kjo është bërë nga injoranca e tijë edhe pse 16 vjet kishte qenë kryetar i këtij organi, kjo le të mbetet në ndërgjegjen e tij për këtë gjestë vertet të pahijshëm në atë moshë të pjekuris e që sot fatëkeqësisht mbanë edhe postin e kryetarit të ashtëquajtur këshill nacional.
Në anën tjetër pas ardhjes në pushtetin lokal kryetari i ri i komunës z. Kamberi ishte shumë “ambicioz” dhe në mbledhjen e parë që e mbajtëm e që një ndër pikat kryesore të rendit të ditës ishte edhe diskutimi rrethë borxhit të kanalizimit e që ishin të ftuar edhe strukturat komunale, pas diskutimeve për këtë problematikë na e ndërpreu diskutimi nga ana e kryetarit z. Kamberit në këtë drejtim dhe me një stil të një personi me shkop magjik të zgjidhjeve të problemeve, e besa edhe me një nënvlersim ndaj kësaj B.Lokale na u drejtua me fjalët, se kjo është punë e pushtetit lokalë dhe jo e B.Lokale dhe nuk keni nevojë më të diskutoni për këtë problem, dhe së shpejti këtë borxh do ta shlyejmë nga buxheti i komunës, e merrne me mendë dhe sa mundë të imagjinoni se zotriu në fjalë, që nga ajo ditë e deri më sot, për 4 vjet me radhë nuk ishte në gjendje të përmbushë këtë obligim, ndërkohë që në anën tjetër para gjashtë muajve kemi merrë edhe konkluzionin pas dy kërkesave të bëra për ndarjen e mjeteve, për ta shlyer borxhin e që fatëkeqësisht akoma nuk është realizuar në tërësi ky konkluzion, që të na zhbllokohet llogaria rrjedhëse, ky është turpi i llojit të vetë për këtë pushtet.
Falë qëndrimit dinjitoz me të gjitha këto sfida dhe sprova ne si udhëheqësi i kemi kry të gjitha obligime me vetëkontribut vetëm e vetëm për të mos ngecur funksionimi normal i B.Lokale, të gjitha punët si të sekretarit, kontabilistit dhe punët tjera i punojmë vullnetarisht.
Pasi që kishim marrur vendim, për shkak të volumit të punëve të paguhet sekretari dhe kontabilisti, marrë parasyshë se këtu jetojnë dhe kërkojnë shërbime afër 10.000 qytetar normalisht me ata që gjenden në mërgim, ky është fatëkeqësisht realiteti i hidhur i relacionit të marëdhënjëve B.Lokale e Tërnocit – Komunë.

M Ahmeti: Cilat janë planet në të ardhmën në këtë bashkësi lokale?

Haliti: Planet e kësaj Bashkësie lokale janë, që ne të jemi dhe veprojmë më tutje në drejtim të kryerjes së shërbimeve dhe kërkesave të qytetarëve, që ato me kohë ti adresojmë në drejtim të institucioneve të cilat kanë për detyr ti zgjidhin ato, sepse bashkësia lokale nuk disponon me mjete (përveç atyre mjeteve për funksionim teknik të organit në fjalë) për të realizuar projekte, por ajo më tepër është si një organ logjistik për të pasqyruar sa më shpejtë kërkesat dhe problemet e natyrave të ndryshme dhe kur nuk mungon bashkëpunimi gjitha këto mundë të realizohen lehtë prandaj
Në fundë shfrytëzoj rastin që me sinqeritetin më të madhë të i falënderojë të gjithë anëtarët e kësajë bashkësie lokale për përkushtimin, bashkëpunimin dhe kontributin e dhënë në këtë mision e njiherit lexuesve të portaleve shqiptare, të i dërgoj mesazhet më të ngrohta përshëndetëse në emër të B.Lokale Tërnoc.

Intervistoi: M Ahmeti

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch