Home » Lajme, Opinione » Reciprocitet edhe në raport me lëvizje të lirë Kosovë-Serbi

Reciprocitet edhe në raport me lëvizje të lirë Kosovë-Serbi

Që nga data 12 gusht ka filluar së zbatuari marrëveshja për lëvizje të lirë të automjeteve në mesë të Kosovës dhe Serbisë . Automjetet që udhëtojnë në Serbi, me targa RKS të Kosovës do të mund të hyjnë në kufi vetëm duke i zëvendësuar ato me targa të përkohshme me mbishkrimin ,,Prova”, pa asnjë shenjë dalluese që e identifikon automjetin përkatës që është nga Kosova . Beogradi edhe ksaj here marrëveshjen për lëvizje të lirë edhe pas disa përpjekjeve që dështuan edhe kur filloi së zbatuari këtë e bëri një anshëm, pa zbatim në kuptimin reciprok . Reciprocitet edhe në raport me lëvizje të lirë çfarë lejon së zbatuari Serbia për vetura të Kosovës që hyjn në Serbia edhe Kosova të zbatoj reciprocitet në raport me automjtetet e Serbisë që hyjnë në Kosovë . Kemi parasysh që Beogradi ju shmanget respektimin e marrëveshjeve, zhagitjes dhe gjërave tjera , por këtë më së mirë do të jetë që BE-ja të monitoroj të gjitha pikat kufitare në mesë të Serbisë dhe Kosovës . Kurse shqiptarët nga Medvegja , Bujanoci dhe Presheva ishin të ngarkuar me një taksë për hyrje në Kosovë që kjo do të duhej të mos vlejë . Dihet që Medvegja ka targa me LE , Presheva ka targa me VR dhe Bujanoci ka targën e vetë me BU .
Kurse pakica serbe e Kosovës të mos vazhdoj ti përdorë edhe më tej targat e para vitit 1999, si targa të Gjilanit me GL, targa të Prishtinës me PR , etj .

Shkruan : Mr.Sc. Refik HASANI

14 Gusht 2015

001002003004005006-1007008009010011Refik HASANI,III

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2022 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress