Home » Opinione » REPUBLIKA E SHQIPERISE BASHKUAR BESELIDHJA E RE SHQIPTARE 7 Dhjetor 2012

REPUBLIKA E SHQIPERISE BASHKUAR BESELIDHJA E RE SHQIPTARE 7 Dhjetor 2012

Shkruan Fatos Ashiku

Note proteste : Drejtuar :
-Qeverive :Serbe , F.Y.R.O.M. Malazeze e Greke.
Per dijeni:-SH.B.A dhe N.AT.O.

-Shqiptaret ne rajon ,jane te hereshem edhe autokton bashke me ardhjen e Njerzimit ne toke. Ju e njihni veten se jeni te ardhur !
Mbase po ua riperserisim per te fundit here:
1-Ndalni planet per asimilim dhe pastrim etnik te Shqiptareve edhe sjelljen e dhuneshme .
2-Respektoni tere te drejtat qe u takojne sipas kartave te te drejtave te etnive edhe ato te ratifikuara si konventa nderkombetare ku aderoni.
Nese nuk i zbatoni po Ju premtojme :
-Se shpejti do te bjere mbi “Ju”!- tere urrejtja edhe hakmarrja qe kemi shekuj qe durojme e nuk keni per ta marre vesh se nga do tu vije.(Dihet mire :se kur do levrije gjaku Shqiptare kjo do marre permasa te pa menduara , pasi thelle ne vetedije shum kush ndihet Shqiptare pavaresisht, se i eshte pergjigjur lojes qe eshte luajtur me kufijt dhe hiqet si sllav apo Grek)
Ne tashme nuk jemi nje komb i perfaqesuar vetem nga Tirana zyrtare. Por te bashkuar, jemi nje komb shume miljonesh qe do reagoje unikisht .
Iken edhe nuk kthehen kohet ,kur na ishin lidhur duart permes nje skeme ndarje edhe coptimi.
Hapja e kombeve ndaj bashkejeteses EuroAtlantike na jep te drejta, per te bashkjetuar edhe vepruar unikish mbi nje plan unik zhvillimi.
Ju e njihni mire unitetin tone si popull edhe komb .Ne duke qene autoktone ,kemi qene shume here pasiv ne rrethana te historise ,duke ju pergjigjur reagimeve tuaja barbare me nje ton te bute. Por kujdes! Se kur kalon cdo kufi durimi ,Ne harrojme cfare kemi para edhe mjere kush na del para.
Ne nuk kemi shume cfare te humbasim ,pasi enderra jone per bashkim edhe per vetvendosje eshte qe na ka mbajtur ne fre edhe qe kemi duruar.
Pergjigjuni fteses per fqinjesi te mire sikur e kerkoni edhe na takon , ndryeshe do bejme nje rruge e dy pune. Do nisim tu veme para nga keni ardhur.(Nese do hyjme ne lufte ky do jete objektivi yne kombtare)
Jo me ne Luginen e Presheves por deri ne Sanxhak e pertej deri ne Preveze Manastir e Podgorice nisni e mendoni te merreni me punet tuaja .
Ashtu sikur Ju kerkoni ,status te vecante per pakicat ne veri te Mitrovices ,shpejt Ne do kerkojme per popullsine autoktoine ngado i kemi trojet tona.
Duke deklaruar perkatesine tone teritoriale ne baze te marreveshjeve nga e Shen Stefanit deri tek plani i Ahtisarit e me gjere. Teritori yne kombetare qe kemi ne plan unik qeverisje i perket : Nga Sanxhaku i Nishit ne Preveze. Gjithashtu bashke me hapesiren detare edhe ajrore te cilen sipas marreveshjeve nderkombtare e kemi ne studim .
Kemi deklaruar :se nuk do mirremi me kufinjte !Gje te cilen u takon instancave perkatese ne kohen dhe momentin e planizuar.
Kerkojme ! Te mos ndermerret asnje veprim ne ndarje te njeaneshme pa u kryer ndarja e plote edhe e qarte sikur jeni te paralajmeruar.
Ashtu sikur Ju Greker e njihni toke amatare ku bjen nje njeri juaj ashtu edhe Shqipetaret kerkojme te na njihet e drejta etnike! Arvanitet qe jane te banuar ne vendin tuaj kerkojme tu jepen tere te drejtat : per gjuhen , per flamurin e per perfaqesimin ne qeverisje vendore.Te nise rregjistrimi i tyre ne baze etnie.
Shqiptareve te Camerise tu jepen tere te drejtat e rikthimit ne trojet e tyre . Tu krijohen tere lehtesirat qe meritojne ne perputhje me karterat ku jeni anetare. Te hiqet ligji i luftes!
Mos prisni marreveshje tjeter .pasi :
– Republika e bashkuar nuk njeh me asnje vendimarrje ,qe shkon ne kundershtim me interesat tona mbare kombtare.
Tani e pas llogaritni !Se keni te beni me nje popull unik ,qe bashkejeton disi ne kushte abstrakte , por permes nje qeverisje unike.
Tirana ,Prishtina, Shkupi,(zyrtare) e cfare jane troje Shqiptare bashkuar , nuk munden te bejne nje politike kombtare per hesap te vet si deri me tani.
-Andaj! mos u bazoni ne planet e deri me tanishme , vecse ne ate cfare po ju kerkohet edhe do kerkojme .
Tera marreveshjet qe jane bere,te cilat nuk permbushin kushtet e nje plani kombtare zhvillimi edhe qe nuk plotesojne interesat tona mbare kombtare do konsiderohen pa vlere edhe te pa realizueshme.
Ju kerkojme partnereve tane gjeopolitike edhe strategjike: qe te merrni ne konsiderate prioritetet e Shqiperise bashkuar!
Ngado gjinden Shqiptare ashtu sikur deri ne nje i respektojme te drejtat nderkombetare per pakicat kombtare , ashtu te mos na cenohen. Ne mungese te nje shteti unik Shqiptare (gjersa ta realizojme) kerkojme te na mbroni edhe perfaqesoni interesat tona mbare kombtare.
-Ne nuk kerkojme rivendikim thjesht trojesh, por qeverisje unike mbare Shqiptare !Per nje sere prioritetesh me karakter mbare kombetare ,permes nje plani unik zhvillimesh ,te bejme nje qeverisje te vetme.Per ta shenderruar faktorin Shqipetare: ne garant te paqes edhe ne te mire te interesave tona ne rajon.

 

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress