Home » Lajme » Rijad Demiri reagon ndaj kometeve anonime të pakontrolluara dhe të pa redaktuara, të publikuara në portalet…

Rijad Demiri reagon ndaj kometeve anonime të pakontrolluara dhe të pa redaktuara, të publikuara në portalet…

R E A G I M

Unë Rijad Demiri , gazetar dhe moderator në Raditelevizionin Spektrinë Bujanoc reagoj ndaj kometeve anonime të pakontrolluara dhe të pa redaktuara, të publikuara në portalet www.presheva.com dhe www.kosovalindore.com .

Me keq ardhjeiu drejtohem këtyre faqeve në internet që të kenë kujdesë gjatë publikimit të disa citatve , gjegjësisht në rubrikën e komenteve.

 

Sa po e hapa portalin www.kosovalindore.com në shkrimin e titulluar ” Portali bujanoci.net: NJË SHEMBULL I MIRË KOMUNIKIMI” vërejta se ky shkrim është komentuar nga një person anonim me nofkën “Gazetari”,me çrast iu është drejtuar kryetarit të Klubit të gazetarëve “ETIKA” nga Lugina e Preshevës ku sipas këtij anonimi, Kryetari i këtij klubi quhet turpi i një shoqërie normale, ku në fund të këtij komenti thuhet përshëndetje nga gazetari R.D.

Po ashtu dhe në portalin www..presheva.com në shkrimin ” Për inat të rejës të qelbet qyteti”, që në këtë shkrim bëhet fjalë për mbeturinat në qytetin e Bujanocit, është paraqitur i njëjti person anonim me të njetën nofkë “Gazetari ” duke komentuar shkrimin në fjalë dhe më pas duke e rikthyer komentin në një bisedë me personin me nofkën ” Preshevalia ” e që përsëri në fund të komenteve thuhet mbeteni të përshëndetur nga gazetari R.D. Bujanoc.

Duke i parë këto komente të shkruara dhe të publikuara me inicialet R.D, është e drejtë morale të reagoj ndaj këtyre komenteve duke deklaruar se unë nuk fshihem pas këtyre komentve të pakontrolluara, të shpifura dhe që nuk përshataten aspak me karakterin tim personal. Po por në këto komente është përdorur gjuha më e thjesht e drejtëshkrimit të Gjuhës Shqipe e që nuk i përket nivlelit tim.

Sa për rikujtim, unë shumë herë kamë publikuar shkrime nëpër faqe të internetit dhe nëpër revista të ndryshme,por gjuha që është përdorur në këto komente, aspak nuk i ngjan stilit tim gazetaresk.

Konsiderojmë se një gjë e tillë, komententimi i shkrimeve me emra anonim dhe të rrejshëm, mund të bëhet nga një kategori njerëzish, të cilët e kanë në shpirt e zemër përgojimin, matrapazllëkun, shantazhimin,shpifjen qofshin ata njerzët të mediumve apo jasht tyre. Ndaj iu drejtohem porataleve në fjalë për kujdes ndaj publikimeve të komenteve të pakontrolluara që përdoren fjalët urrejtëse dhe fjalët fyese spese një gjë e tillë është në kundërshtim me kondin gazetaresk.

Me rrespekt                                   rijaddemiri@hotmail.com

Rijad Demiri-Bujanoc                          0638940976

More ways to defuse the stress of test-taking time frankly, there’s not too much available when one does a google pop over to this site search for test prep and fun , but I did manage to dig up a few tidbits to share

One Response

  1. genci thotë:

    po ec bre qka po reagon ,,ma mire oshte met kritiku se sa met livdu , e drejte e gjithkujt oshte me shprej mendimin ndaj shkrimit tuaj ,, mos kshyr mu bo ti i drejte se me kond po han buk te spekti veshtire e ke edhe ti valla se ta kan shti virusin belulovit

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress