Sesioni i XVII-të i rregullt shkencor i Shoqatës “Trojet e Arbrit”në Dibër më, 15 tetor 2023

Read Time:1 Minute, 6 Second

“Qendresa shqiptare në periudhën kohore 1878-1952”

Më rastin e 80 vjetorit të themelimit të Lidhjes se Dytë të Prizrenit Shoqata” Trojet e Arbrit” organizon në Dibër sesionin shkencor madhështor më 15 tetor 2023 me temën: “Qendresa shqiptare në periudhën kohore 1878-1952″Temat që mund ti paraqesin studiuesit dhe studiueset janë:

-Qëndresa kundër Perandorisë Osmane në Lidhjen Shqiptare të Prizrenit 1878-1881;

-Shpërnguljet,dëbimet dhe vrasjet e shqiptarëve nga serbët në rajonet shqiptare të Nishit, Prokuples Kurshumlisë dhe Pirotit 1876-1878;

-Kongresi i Manastirit 1908;

-Kryengritjet shqiptare kundër Perandorisë Osmane 1910-1912 për Pavarsinë e Shtetit Etnik Shqiptarë

-Qëndresa shqiptare kundër Mbretërisë Jugosllave;

-Lufta e Lidhjes se Dytë të Prizrenit për bashkimin e trojeve etnike shqiptare;

-Qëndresa e nacionalistëve shqiptar në Maqedoni e udhëhequr nga Xhemë Hasa Gostivari, Mefailat e Zajazit dhe atdhetarët e tjerë shqiptar;

Lufta antikomuniste në të gjitha trojet etnike shqiptare 1944-1952;

Qëndresa e Dibrës dhe dibranëve në Lidhjen e Parë te Prizrenit 1878, në Pavarsinë e Shqipërisë 1912 dhe në Qëndresën antikomuniste 1944-1952.

Të gjithë studiuesit qe janë të interesuar të marrin pjesë temat e tyre mund ti paraqesin me një elaborat të shkurtër.

Temat mund ti dërgoni në këto email adresa:

nue_oroshi@yahoo.de

besimorina@yahoo.de

rezehanahysa@yahoo.com

Ju mirëpret kryesia e Shoqatës se intelektualeve shqiptarë ” Trojet e Arbrit”!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Ambasada Amerikane me 31 janar, takim me aktorë të ndryshëm për të diskutuar rreth krijimit të Asociacionit
Next post Koha po verteton atë se: “Trekëndëshi i Bermudës” ishte komplot kundër Bashës dhe PD-së