Home » Lajme, Opinione, Vendore » Shqiptarët e Medvegjës do të duhej të garojn me një listë përbashkët

Shqiptarët e Medvegjës do të duhej të garojn me një listë përbashkët

Medvegja Harta shqipMe rastin e shpalljesë së zgjedhjeve të parakohshme në Kuvendin komunal të  Medvegjës për 15 shtator .Subjektet politike shqiptare në Medvegjë duke përpiluar dhe renditur në një listë të vetme do të fitojn më shumë vende në këtë Asamble Komunale, që pastaj nëse përfaqësohen proporcionalisht do t’Ju takon Kryesuesi i Kuvendit , Nënkryetari i ksaj Komune, pa harrur edhe disa poste politike të drejtorive përkatëse dhe udhëheqje të ndërmarrjeve publike si që jatë ato Komunalive ,  Radios Lokale dhe ndërmarrjeve publike si ,,Banja e Sijarinës’’, miniera e Lecit  etj.

 

Refik Hasani -foltoreDuke garuar   në një listë përbashkët  Shqiptarët e Medvegjës, do të jen një zë i përbashkët në këtë kuvend,  do përfaqësohen në legjislativ dhe  Ekzekutiv të ksaj komune por edhe do të investohet më shumë në infrastruktur  dhe kështu ndoshta do të mundë të ndalet shpërngulja  dhe zbarzja për shkak të mungesës së infrastrukturës  , diskriminimit të parreshtur dhe mos përfaqësimit si duhet . Medvegja,dallon nga Bujanoci dhe Presheva pasi nuk është e përfqësuar si duhet që nga viti 2002 , për shkak ndarjeve, përqarjeve të partive politike shqiptare në këtë rast u shparërderdhën votat dhe kjo çështje do të rregullohet vetëm përmes përpilimit dhe garimit me një listë të përbashkët të shqiptarëve të ksaj Komuna  .

 

Të marrim mësim nga  serbët lokal të Kosovës  pasi që në zgjedhjet për Parlamentin e Kosovës në vitin 2014, në këto  zgjedhje  përpiluan duke garuar vetëm me një listë të përbashkët    . Kjo do të duhej të jetë mësim edhe për Medvegjasit  se vetëm kështu bëhen votat ,,Në një thesë ‘’ , në të mirë të  përgjithshëm   .

Shkruan :  Mr. Sc. Refik  HASANI

02  Gusht 2015

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress