Home » Kulturë » Skicë: NJË TAKIM, ME “BEREQET” PRANVEROR…

Skicë: NJË TAKIM, ME “BEREQET” PRANVEROR…

Nga: Murat Gecaj

Hysë Hasa, M.Gecaj, Rrahman Parllaku e Isa Halilaj

Nga e majta: Hysë Hasa, M.Gecaj, Rrahman Parllaku e Isa Halilaj (Tiranë, 27 prill 2015)

Para se t’i shkruaj pak radhë, në këtë skicë, më duhet të bëj ndonjë sqarim ose saktësim. Nuk e di se si e mendojnë http://cialis7days-pharmacy.com/classic-pack-price.php të tjerët, por kam përshtypjen se takime të tillë, si ky i yni sot, kanë të veçantën, por dhe të bukurën, me domethënien e tyre.

Ja, ku qëndron buy celebrex online puna…Miku ynë i përbashkët, Hysë Hasa, me banim familjarisht në Filadelfia të Amertikës, ka ardhur këto ditë në Shqipëri, për “pushime”, siç thotë ai. Por, në fakt, atij “nuk po i zënë këmbët desyrel online dhe”. Kështu, e shohim atë sa në kryeqytetin tonë, ku takon e pi kafe dhe çmallet me të afërm, kolegë, miq e dashamirë të shumtë, sa në vendlindjen e tij, pra në Kukës, por dhe deri në Vlorë.

Ndërsa anti acidity meds this link në bisedat e zakonshme ne flasim për “bereqetin”, që marrim në vjeshtë, paska të tillë edhe tani në pranverë. Por ky nuk është ushqim i trupit, por i mendjes. E, fjalën e kam për librat, që botojmë e dhurojmë për kolegë e miq tanë. I kësaj natyre ishte dhe takimi ynë i sotëm, në një lokal në afërsi të Bibliotekës Kombëtare, si për ta përligjur më mirë atë. Ftesën na e kishte bërë pikërisht miku ynë Hysë Hasa. Kënaqësi e veçantë ishte, për ne të tre, se kishim të pranishëm Gjeneral lejtnant (në pension), botox Rrahman Parllakun-“Hero i Popullit” kamagra oral jelly orange dosage e “Nderi i Kombit” dhe autor i disa librave me temë atdhetare.

cvs pharmacy phone number

Nuk është hera e parë, që Hysë Hasa vjen në Atdhe duarplot, nga vendbanimi i tij. Më parë, atje ai ka shkruar dhe i ka përuruar në Tiranë, katër libra: “Vila, pjesë e krenarisë lumjane”(2008), “Mes emigrantëve shqiptarë në Amerikë”(2009), “Nga Filadelfia, në Tiranë” (2011) dhe “Mes shokësh, në shërbim të Atdheut”(2011).

Vërtet Hysa ka shërbyer ushtarak (ka studiuar dhe për letërsi), por kjo gjë nuk e ka “penguar”, që të shkruajë dhe publikojë libra me vlera të veçanta. Sigurisht, ndonjëri dhe ka tematikë të tillë. Ja, sot ai erdhi “duarplot” në atë takim të ngrohtë e domethënës. Nga çanta e tij nxori dy libra të rinj, pra si “simite të ngrohtë”, të cilët sapo kanë dalë nga shtypshkronja. Ata, ai na i dhuroi me dashamirësi. Që në pamjen e parë, këta dy libra të tërheqin, si për tëmatikën, përmbajtjen e pajisjen me mjaft fotografi, por dhe me sasinë e faqeve. I pari e ka titullin “Dritare kohe, në mençurinë kuksiane”, me 545 faqe. Ndërsa i dyti, me 483 faqe, mban titullin “Kontribute atdhetarie-I”(Portrete ushtarakësh kuksianë). Pra, nënkuptohet që do të ketë dhe pjesë të tjera, në të ardhmen.

Nuk do të ndalem në përmbajtjen http://cialis7days-pharmacy.com/vega-extra-cobra-price.php e këtyre dy librave të rinj, nga Hysë Hasa, pasi ai na njoftoi që do të bëjë përurimin e tyre, në ditët e para të majit 2015. Sigurisht, aty do të flitet më imtësisht, si për vlerat dhe mesazhin, që ata përcjellin, sidomos te brezi i ri.

Në këtë takim të sotëm, sigurisht, ne folëm dhe për botime tonat, pasi secili ka disa të tillë. Por, njëkohësisht, e uruam dhe e përgëzuam këtë mik tonin e autor prodhimtar, nga i cili presim dhe jemi të bindur, që do të marrim libra të tjerë, në të ardhmen.

Tiranë, 27 prill 2015

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress