Home » Lajme, Vendore » Solidarizimi i qytetarëve të Kosovës me shqiptarët e Preshevës Medvegjës e Bujanocit

Solidarizimi i qytetarëve të Kosovës me shqiptarët e Preshevës Medvegjës e Bujanocit

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=TZzpW-lFNAM

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TZzpW-lFNAM

 

Protesta kishte katër kërkesa:
1.Respektimi i të drejtave civile dhe kolektive të shqiptarëve në Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc, si dhe kthimi i lapidarit në vendin e mëparshëm.
2.Ndërprerja e menjëhershme e procesit negociator të Kosovës me Serbinë.
3.Kthimi i rezolutës së Kuvendit për reciprocitet të plotë politik, ekonomik e tregtar me Serbinë që menjëherë do të sillte tek ndalimi i mallrave serbe në Kosovë.
4.Ndërmarrja e veprimeve konkrete për shtrirjen e sovranitetit të plotë të Republikës së Kosovës në gjithë territorin e Kosovës.

/www.vetevendosje.org/

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress