Home » Lajme, Ndërkombëtare » TELEGRAM NGUSHËLLIMI

TELEGRAM NGUSHËLLIMI

Për familjen e Gani Nimanit
Förslöv-Suedi, 22.09.2021

TELEGRAM NGUSHËLLIMI

Lajmi i hidhur se Gani Nimani, ndërroj jetë në Göteborg të Suedisë, e muarëm me shumë hidhërim shpirtëror për ne bashkëpunëtorët e Ganiut dhe për të gjithë shqiptarët që e njohën Ganiun.

Sot të pikëlluar me pijetet të lartë përkujtojmë figurën e Gani Nimanit si veprimtar i cili kurrë pa u lodhur iu përkushtua aktivitetit në organizimin e shqiptarëve, në aksione të ndryshme humanitare, në aksionin për mbledhjen e 3%-shit për Republikën e Kosovës, për fonde të tjera, në organizimin e demonstratave kundër shtypjes serbosllave, në mësimin plotësies në gjuhën amtare shqipe në Suedi, etj. dhe kështu vuri gurë të mëdhenj në themelet e Republikës së Kosovës.

Gjithashtu ai ishte anëtar aktiv i Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi, ku dha kontributin e tij të çmuar në punën e kësaj Shoqate. Ai ishte i angazhuar në grupe të ndryshme pune e u mor edhe me shkrime dhe në librin e Shoqatës ”Thesar kombëtar i mërgatës shqiptare në Suedi” botoi shkrime të vlefshme.
Ikja e tij në amshim do ta varfërojë komunitetin shqiptarë në Suedi, në veçanti do t´i mungojë familjes, Shoqatëss së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi dhe miqve të shumtë me të cilët bashkëvepronte rregullisht.

Do të na mungojë edhe humori i tij i lehtë e i këndshëm në të gjitha situatat e jetës.
Lamtumirë, Gani (Istref) Nimani!

Për dijeni, Ganiu ishte vëllai i Lah Nimanit, trajnerit më të suksesshëm i të gjitha kohrave
të boksit të Prishtinës.

Ndaj, Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI Albani” i shpreh ngushëllimet më të sinqerta dhe më të thella familjes së anëtarit tonë të dashur Gani Nimani, i cili iku në amshim. Ne e ndajmë pikëllimin me familjen e Juaj dhe vuajmë së bashku me Juve.

Mëshira dhe bekimi i Zotit qofshin me Ty o vëllai ynë i dashur Gani Nimani.

Në emër të Kryesisë dhe anëtarësisë së gjërë të Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi XI Albani”, Suedi,
Z. Hysen Ibrahimi, Kryetar.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress