Home » Lajme, Vendore » T’ia rikthejmë Prizrenit Shqiptarizmën e Humbur

T’ia rikthejmë Prizrenit Shqiptarizmën e Humbur

Thirrje e Shoqatës se Intelektualeve Shqiptarë “Trojet e Arbrit” për përkrahje financiare për ndërtimin e Monumentit të Gjergj Kastriotit- Skënderbeut dhe ndërtimit te Muzeut Kombëtar me emrin Gjergj Kastrioti- Skënderbeu.

Shoqata e Intelektualëve Shqiptarë “Trojet e Arbrit” në idenë e dhënë,më 28 Korrik 2018 në sesionin shkencorë për Gjergj Kastriotin Skënderbeun,lidhur me vendosjen e monumentit të Gjergj Kastriotit në Prizren dhe ndërtimin e Muzeut Kombëtar në Kalanë e Prizrenit ju njofton se rreth idesë së parë projekti është i gatshëm dhe duhet të hyhet ne veprim. Prandaj i ftojmë të gjithë shqiptarët që kanë gjakë shqiptari pa dallim feje ,krahine, gjinie apo ideje që ta ndimojnë financiarisht Shoqatën “Trojet e Arbrit”për realizimin e këtyre dy ideve brilante për rikthimin e humbur të shqiptarizmës në qytetin e Beslidhjes Shqiptare në Prizren.Shoqata “Trojet e Arbrit” fton të gjithë shqiptarët në Shqipëri,Kosovë e në viset e tjera etnike shqiptare si dhe në Amerikë e Evropë që t’i bashkangjiten këtij aksioni për ta rikthyer Gjergj Kastriotin-Skënderbeun në qytetin që lidhë tri kryeqytetet shqiptare Tiranën-Shkupin dhe Prishtinën.

Gjithashtu ftojmë edhe shoqatat,biznismenet shqiptarë dhe të gjithë atdhetarët që t’i pergjigjen aksionit tonë. Meqense tash e kemi zgjedhur modelin e monumentit pas këshillave me profesionistët tanë mbrenda Shoqatës “Trojet e Arbrit” po e bëjmë publik edhe fotografinë se si do të duket monumenti i Gjergj Kastriotit- Skënderbeut në Shadervan të Prizrenit, duke pasur parasysh edhe madhësinë që ka Sheshi i Shadërvanit. Gjithashtu i bëjmë thirrje partive politike shqiptare dhe Asamblesë Komunale në Prizren qe ti bashkangjitën aksionit për të dhënë ndihmën e tyre në suaza të rregullave shtetërore për vendosjen e Monumentit të Gjergj Kastriotit-Skënderbeut në qytetin e Beslidhjeve shqiptare në Prizren.Të gjithë ata që e ndijnë vetën shqiptarë dhe me orjentim Kastriotas atëherë i ftojmë që të na ndihmojnë në aksionin e grumbullimit  të mjeteve financiare dhe mjetet t’i derdhin në Kontonumrin zyrtarë të Shoqatës” Trojet e Arbrit”:

                          Pro Credit Bank Kosovo J.S.C.

                  Bankaddress:Str.George Bush No.16 Prishtina, Kosova

                                  SHOQATA TROJET E ARBRIT

                     ACCOUNT NO ( IBAN) XK051189007313000150

                  SWIFT ( BIC) CODE: MBKOXKPRXXX   PRCBDEFFXXX

PROCREDIT BANK AG FRANKFURT AM MAIN, GERMANY, EUR,USD,CHF,GBP

 

Ju falendëron për perkrahjen Shoqata e Intelektualëve Shqiptarë “Trojet e Arbrit”

Nue Oroshi Kryetar

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch