Home » Opinione » Tirana dhe Prishtina seriozisht të investojn në Preshevë

Tirana dhe Prishtina seriozisht të investojn në Preshevë

Sivjet me rastin 100 vjetorit të ngritjes së flamurit dhe shpalljesë së pavarësisë në Vlorë , kërkojm që të investohet gjegjësisht të bëhet përurimi i ndonjë projekti në këtë Krahinë shqiptare të mbetur padrejtësisht nënë admnistrimin e serbisë dhe në zona , Rajone dhe kravina tjera të banuara me shqiptarë si në Malë të Zi , Qamëri , Kalabri të Italisë etj .

Me të drejtë ne  popullata nga Komuna tona  Medvegjë , Bujanoc dhe Preshevë presin që të investohet së pari në arsimimin e kuadrove nga këto tri Komuna .

***

z.Edi Rama , kryetarë  i Partisë Socialiste të Shqipërsië që parashikimi të iplementohet për fondet të posaqme të dedikuara dhe me të vetmin destinim për këto tri komuna . Me të drejtë ne  popullata nga Komuna: Medvegjë ,Bujanoc dhe Preshevë presin që të mbulohen shpenzimet në projektin për ngritjen e shtatoresë së Skënderbeut në qendër të Bujanocit  dhe hapjen e ndonjë fakulteti pse jo edhe Universitetin Publik në gjuhën shqipe  së pari në arsimimin e kuadrove nga këto tri Komuna .

Të gjithë studentët në të gjitha drejtimet , që  nga :

–          Shkolla e mesme ,

–          Fakulteti ,

–          Studimet  post- dimplmike master dhe

–          Doktoraturë  , të lirohen nga pagesa e shkollimit dhe të akomodohen nëpër konvikte pa pagesë , këtu duhet t’ju paguhen edhe shpenzimet e rrugës  .

Veqmas nga këto tri komuna të arsimohen kuadro për disa drejtime të mjekësisë , gjeodezi e kadastër  , pedogogji , juridik etj  .

Fundi i fundit  edhe në bazë të  Kushtetutës së Shqipërisë , citojm  se :

,, Republika e Shqipërisë mbron të drejtat kombëtare të popullit shqiptar që jeton jashtë kufijve të saj ’’ .

 

06.04.2012

 

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch