Home » Opinione » Tirana të tërheqë ambasadorin nga Beogradi !?

Tirana të tërheqë ambasadorin nga Beogradi !?

Shkruan  : Refik  HASANI

 

Parlamenti i Shqipërsisë , në shenjë paknaqësie që Beogradi   edhe pas luftës së UÇPMB-së , marrëveshjes së Konçulit dhe garancive tjera ndërkombëtare që ka marrë  përsipër qeveria dhe parlamenti i Serbisë nuk është duke ju përmbajtur , por vazhdon ti diskrimonoj shqiptarët nga komuna e Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës . Qeveria shqiptare në bashkëpunim me Komisionin parlamentar dhe ministrin e punëvë të brendshme  të marrë një veprim që të shprehet Tirana zyrtare që është shenjë politike dhe diplamatike  ku vetëm pasi të tërhiqet ambasada e shtetit shqiptarë e akredituar në Beograd  këtë e bën në shenjë paknaqësi , revolte që  ende të gjitha të drejtat individuale dhe kolektive të  shqiptarëve të  garantuara edhe me konventa ndëkombëtare shkilen me të dy këmbët ,si  .

–          Respektimi i të drejtave të përdorimit të gjuhës në admnistratë lokale ,

–          Përfaqësim jo adekuat  nëpër të gjitha  nivelet e  administratës lokale dhe qendrore , 

–          Mungesa e investimeve dhe prapambetja së madhe  në zhvillim ,

–          Mos respektimi  demilitarizimit , mos respektimi i përfaqësimit në policisë të zingjirit komandues,

–          Rexhistrimi i popullsisë  nuk është bërë pasi nuk janë plotësuar asnjë nga parakushtet  si  mbykqyrësit ,

–          Admnistruesit , kontrolluesit dhe minitoruesit në bazë të popullatës  shumicë në këtë krahinë ,

–          Funksionon trupi   koordinues , si projekt i qeverisë së Beogradit për tri komunat , por pa mjete të duhura  ,

–          Po , ashtu Këshilli Nacional është i themeluar   , ku jan mbajtur zgjedhjet   dhe funksionon , por të lë shumë  për të dëshiruar  me efektet  jo të mira   në terren   .

Edhe ashtu në preambullën e kushtetutës së Republikës së Shqipërisë  , citojm : Me zotimin për mbrojtjen e dinjitetit dhe të personalitetit njerëzor si dhe për prosperitetin e të gjithë kombit,  për paqen, mirëqenien, kulturën dhe solidaritetin shoqëror,  me aspiratën shekullore të popullit shqiptar për identitetin dhe bashkimin kombëtar,  me bindjen e thellë se drejtësia, paqja, harmonia dhe bashkëpunimi ndërmjet kombeve janë ndër vlerat më të larta të njerëzimit , mbaron ky citat .

***

 

Kurse nga parlamenti i Kosovës  kërkojm dhe presim  të miraton një deklaratë apo një rezolutë lidhur mbi shkeljen e të drejtave të shqiptarëve për krahinën e mbetur nënë administrimn  e serbisë  .  Pasi që Tirana dhe Prishtina kan obligim , të ngrisin  dhe mbrojn çështjen e pazgjidhur të shqiptarëve në krahinën e mbetur nën administrimin e serbisë .

 

15.10.2012

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress