Home » Lajme » Urim: Per tere perkrahsit e idese ne Beselidhje te Re

Urim: Per tere perkrahsit e idese ne Beselidhje te Re

Per tere perkrahsit e idese ne Beselidhje te Re edhe per tere ata qe do vijojne ,per te gjithe bashkatdhetare ngado jemi. Ju pershndes duke ju Uruar festen e vitit te Ri!
Viti te cilin po e permbyllim ,natyreshem qe ishte nje vit i ngjeshur me ngjarje te medha.Atmosfera e 100 Vjetorit te pavaresise ishte per tere Ne nje mundesi per te shprehur gatrishmerine tone , perkushtimin atdhetare ne permbushjen e angazhimit tone kolektiv te trasheguar nga brezat ,ate aspirate te bashkimit dhe presperioritetit nacional dhe kombetare.
Vit i cili kulmoi ne platene e levizjes kombetare me arritje me te medha.Kuvendi i 6 tetorit mbajtur ne qytetin e lavdishem dhe heroik te Krujes ishte nje pike kulmore, gjurme te cilit me vendimarrjen qe na dha , mbetet nje pike referimi edhe per te ardhmen.
Beselidhja e Re Shqiptare pavaresisht sa ja ka dale deri me tani te afroje rreth vetes , pune e cila eshte ne proces, ja doli te realizopji synimet e veta , duke kulmuar me y prej vendimarrjeve me rendesi historike.
1-Njohjen edhe deklarimin e verdiktit popullore per shpalljen e Shqiperise bashkuar
2-Kalimin ne tere hapesirat Shqipetare ku gjinden Shqipetare per realizimin e nje procesi zgjedhore qeverises te vetem , per nje parlamant, Presidentdhe qeveri me perfaqesim mbare trervash.
Vete Beselidhja e Re me kuvendin e saje eshte hapi i pare instituticional mbare kombetare ,duke ja dale gjithsesi te kemi nje ze te perbashket edhe nje orientim unik per nje platforme kombetare , veprimtari qe do vije gjithnje ne rritje.
Urojme duke shresuar, se edhe pjese te tjera te levizjes kombetare te bashkohen nen aureolen e kesaj Beselidhje . Me synimin e vetem: ti japim atdheut te perbashket nje vendimarrje unike, per nje plan unik te vetem perfaqesimi edhe zhvillimi.
Natyrisht qe persosja e drejtimit edhe udheheqjes se Beselidhjes se Re do i pershtatet zhvillimeve te reja.
Gjendja ne te cilet e kemi mbajtur organizimin ,eshte e pare ne perputhje me zhvillimet dhe situaten ne te cilen vete Beselidhja u miratua ne kushtet tejet te renda ne kuvendin e saje. Shkaqe te cilat vetekuptohen. Skema e copetimit vijon te veproje verberisht , kjo ka kerkuar edhe kerkon ,vemendje per te hedhur hapat e matur por te sukseseshem me mundesite e krijuara.
Kam preferuar me mire te kritikohem si i “ngurte” apo se dij se sijam etiketuar tjeter ne heshtje te natyreshme te dikuj tjeter, por kam ruajtur me pasterti edhe devovion nje forum ,qe sikur u krijua dhe pershkon dhe del nga nje “dimer i acarte” te jete nje lule ne pranveren e pritur.
Shprehimisht konstatoj dy gjera:
1-Mos arritjen e nje konceptimi te qarte ,si mbi vete rrolin e kesaj Beselidhje te cilesuar te ‘RE’, shkaqet se perse eshte e emertuar keshtu, ashtu edhe mbi vendimarrjen e kuvendit te mbajtur me 6 tetore.Ide qe pershkojne me pak fjale programin politik te Beselidhjes se Re , ne fazen e pare e te mesme te veprimtarise ne kuader mbare kombetare.
2-Gjithashtu formen e organizimit dhe menyres se si kjo Beselidhje e realizon misionin e sajepermes forumesh te vet.
Ka qene e pamundur per kohen qe pershkuan si analoget Beselidhje me e perafert e Pejes aq me teper e Prizrenit, fryme te cilen pershkon ne synimet e saje, qe kjo Beselidhje te pranohet si nje organizem , jasht struktures aktuale.
Kam bere shume te krijoj nje atmosfere sjaruese , natyrsisht me hapesiren qe kam edhe mundesite e pakta ne komunikim , qe te jap nje ide te qarte se: Perse kjo Beselidhje nuk duhet pare si nje analoge me tera levizjet aktuale , ashtu edhe me menyren e njohjes.
Duke mos e rregjistruar ne organet aktuale kam gjykuar se, kjo shkon ne u nison me vete hapin qe kemi marre :Mos njohjen e kesaj ndarje qeverisese edhe deklarimin e nje Republike te bashkuar.
Shum kuj kjo i ka sjelle ilaritet edhe qesendi duke menduar se kem i lajthitur.Por te mendohet se akti i deklarimit per nje Rep[ublike bashkuar Shqiptare , eshte ne momentin e duhur mjaft e desherueshme. Duke i ftuar keta abstenues apo te pa qarte te thellohen edhe mos mundohen te bejne analizen nen skemen e copetimit.
Eshte paradoiks te marresh leje nga strukturat e skemes se copetimit.Sikur e kane per zemer dikush ti thote :Shqiperis Londineze”, ashtu edhe Kosova e pretektoratit .
Gjykuar keshtu,kjo e ka bere kete forme mbijetese te Beselidhjes se Re disi origjinale por edhe “enigmatike”. Mbase me mire keshtu sa te hyjme edhe me kete Beselidhje ne listen e skemes s cila ate kerkon te na gllaberoje e te na kete ne vigjilje.
Me keqardhje konstatoj se: paradoksi qe kemi jetuar i ben te shumte te gjinden para nje absurdi. A mundesh te konsiderosh shtet nje strukture qe eshte modeluar perj nje skeme ndarje ?
Gjithsesi Une deklaroj :se kjo Beselidhje eshte terreni perfaqesues i tere Shqiptareve qe e mohojne skemen edhe jo atyre qe bashkepunojne me te.
E ardhmja e kesaj Beselidhje edhe kuvendit te saje , eshte e lidhur me faktin , sa Shqipetaret do ja dalin ta pranojne kete realitet, duke dale ne favor te nje skeme mbare kombtare. Gje te cilen e gjen te artikuluar ne nje sere shkrimesh edhe deklarimesh ne gazeten tone te Beselidhjes se re edhe sjelle ne faqen tuaj ashtu edhe ne kuvend.
Pra shume rrjedhoja pasojne nga mos konceptimi i qarte edhe i prere. Per te afishuar qarte ate se : -Ne ngado jemi jetojme nen skemen e percarjes, ndasive, asimilimit per nje sere prioritetesh kombtare.
Eshte me e pakta kjo qe kam bere , duke ftuar qe nje hap te plote edhe vendimtare ne kete mos njohje ta bejne sda me shume intelektuale edhe njerez me mend ne koke.
Angazhimi im intelektual sikur ka deshmuar ne mundesite qe kam, do vijoi te jete i pranishem. Angazhim i cili shkon ne rrjedhen e synimeve te mia te pastra atdhetare. Jam i hapur, per ta vene ne sherbim Beselidhjen e Re drejt nje hapje me te gjere e te plote, duke e bere kete nje plate te denje unike kombtare. Natyrisht ,duke ju permbajtur me devotcion vendimarrjes historike te marre ne kuvendin e Krujes.
Ky eshte synimi im !Gje te cilen ne momentin mundur , kur ta shihet qarte se gjerat shkuan ku duhet, Une do terhiqem nga rroli i Drejtuesit. Natyrsiht mosha jo shume ,sa ceshtjet qe me kushtezojne si rrethana personale.
Gjithsesi ky vit eshte nje vit qe do kete shume zhvillime qe kerkojne kontribute te shumaneshme pa pare poste edhe interesa personale Pershendetje.

Fatos Ashiku

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch