Valon Murati: Kosova e ka humbur një shans të mirë duke mos i dhënë përkrahje idesë së ripërcaktimit të kufijve

Kryetari i Lëvizjes për Bashkim, Valon Murati, ka thënë se Kosova e ka humbur një shans të mirë duke mos i dhënë përkrahje idesë së ripërcaktimit të kufijve.Madje, neglizhimin e Kosovës ndaj kësaj ideje, Murati e ka quajtur “turp”.

Ai ka thënë se ky projekt mund të kthehet sërish në tavolinën e bisedimeve, sepse përpjekjet tjera sipas tij do të dështojnë në proces.
Postimi i plotë:
Ne e kemi futur veten me këtë qasje në rrugë qorre. E kemi lëshuar për turpin tonë rastin historik të zgjidhjes së problemit shqiptaro-serb, përmes ripërcaktimit të kufijve. Pse kam besim që kthehet ky projekt? Sepse përpjekjet e tjera do të dështojnë në proces. Asociacioni do të dështojë në implementim nëse synohet realizimi i tij. Në fund të fundit nuk ka zgjidhje tjetër e cila do të funksiononte në mes të Kosovës dhe Serbisë.

Lini një Përgjigje

Previous post Abazi: Për keqardhje mbetja shqiptarëve të Kosovës Lindore nën Serbi
Next post Albin Kurti: Integritetin territorial të Kosovës asnjëherë s’do të lejojmë të preket