Home » Opinione » ZEROJA KALKULUESE DHE ZEROJA DENIGRUESE

ZEROJA KALKULUESE DHE ZEROJA DENIGRUESE

Ali Hertica-4Mr.Ali Hertica

 

Rasti ynë për shpërbërjen me forcë të kesaj qeveria të politikës kuministe dhe kriminele në kosova është e paligjshme dhe anti-demokratik për shkak se kjo është një rrezik për qytetarët, kolektivishtetin si dhe popullinë e globalisht . Duke pranuar se kryengritja është e garantuar vetëm sepse nuk ka rrugë tjetër për të hequr tërësisht të korruptuarit dhe kriminelet nga pushteti, ne do të luftojmë që të gjitha populli të ngrihet në kemb qe ta rrezojn këtë qevri kriminale që femit tan nesër të kan jetë të dinitetshme.

 

Pas luftës në shoqërinë kosovare pati shumë ndryshime të mëdha. Sidomos në ndryshimin e statusit të pasurisë. Shumë njerëz që ishin të varfër u bënë të pasur, ndërsa të pasur dikur e humben pasurinë. Elitës së të pasurve iu shtuan gati të gjithë komandantet. Këta me siguri edhe gjate luftës kishin para për dore, sepse një pjesë ishin, vet arkëtar, vet komandant. Pas publikimit të listave për pasurinë të zyrtareve publik nga Agjencioni Antikorrupcion, doli se listat nuk ishin si ma parë. Ato ishin “fry dhe renduar” edhe më tepër nga shtimi i pasurisë së zyrtareve. Megjithatë rast që na shtyri për ta bërë këtë koment është deklarimi njërit nga ish komandantet lidhur me shifrën” Zero”. Ai u mundua që ta sqaroj opinionin se zeroja është si tha ai, abstrakte, apo ai ndoshta nuk e kishte ne dijeni se shtimi i një zeroje pas një shifre tregon vlerë matematikore. Shifra e pasurisë së tij që kapte shumën mbi 5 milion eurosh i dukej se i ka faj zeroja që vet ia kishte vu dhe e kishte vlerësuar shtëpinë prej 1600 metrash katrore në një vend të diskutueshëm dhe të cilin pas lufte e kishte uzurpua. Dhe jo vetëm kaq. Uzurpimi i shumë lokaleve dhe banesave u solli këtyre para dhe atë pasuri të majme dhe milionëshe. Kështu shkon në një shtet ku komandon mafia dhe krimi i organizuar, sepse intelektualet janë jashtë rrethi, ose ata fare nuk lejohen që të futen në të. Dhe kur qe fjala tek zeroja, kalkuluese e cila pas vete ka shtuar edhe shume zero të tjera, sepse komandanti dikur nuk kishte as para që ti blej një pale pantallona, por duhet që të harrnohej disi. Nga kjo zero kalkulatorë, këta ishë komandant dhe të gjithë ata që bënë pasurie norme e fituan edhe një zero tjetër. Zero denigruese ku në syrin e shoqërisë së ndershme shikohen si hajna dhe njerëz të pafytyrë e plaçkitës. Prandaj zeroja denigruese e tyre pas atyre shumë zerove që ua shtuan pasurisë do u vij si zero negative që do tu mbetet damkë ndërë breza.Por më shumë se kjo nuk është puna e tyre. . Megjithatë, nuk e kuptojmë se verifikimi i realitetit dhe historisë në lidhje me konkluzionet që rezulton është një aktivitet thelbësor i rrezikshëm për jetën. Këto përfaqësime domethënë gjallëri të regjistruara, të vendosur për persona të kulturuar. Kjo është në kontrast me të gjitha aspektet duke lëvizur historinë e filozofëve. Kjo histori bie çdo dogmë, çdo interes, çdo qëllim,të përkohshmërisë dhe lokalitetit. Kjo do të thotë si një shkatërrim të definuar të jetës dhe e rregulluar se ajo do të mjafton të përceptohet me të drejtë si një kërcënim.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress