Home » Lajme, Vendore » Zgjedhjet lokale në Preshevë – Rezultatet përfundimtare: PDSH 5522 vota, APN 4579 vota, PVD 4088 vota, BDL 776 vota, UDSH 647 vota dhe RD 760 vota

Zgjedhjet lokale në Preshevë – Rezultatet përfundimtare: PDSH 5522 vota, APN 4579 vota, PVD 4088 vota, BDL 776 vota, UDSH 647 vota dhe RD 760 vota

VotimiSipas rezultateve përfundimtare nga zgjedhjet lokale në Komunën e Preshevës , Partia Demokratike Shqiptare(PDSH) radhitet si parti e parë, parti e dytë është Alternativa Për Ndryshim (APN) ndërsa PVD kësaj radhe mbetet partia e tretë.

Këto janë rezultatet përfundimtare në zgjedhjet e 24 prillit 2016:

  1. Partia Demokratike Shqiptare (PDSH) ka marrë 5522 vota (14 këshilltarë)
  2. Alternativa Per Nndryshim ka marrë APN 4579 vota (11 këshilltarë)
  3. Partia për Veprim Demokratik (PVD) ka marrë 4088 vota (10 këshilltarë)
  4. Bashkimi Demokratik i Luginës (BDL) ka marrë 776 vota (2 këshilltarë)
  5. Unioni Demokratik Shqiptar (UDSH) ka marrë 647 vota (1 këshilltarë)
  6. Rilindja Demokratike (RD) ka marrë 760 vota (0 këshilltarë)
  7. SNS – koalIcioni… 524 (0 këshilltarë)
  8. PUPS 451 (0 këshilltarë)
Vendvot. Nr vot. vlefsh PVD PDSH BDL APN RD UDSH
1. Preshevë 1,161 599 343 49 7 158 10 14
2. Preshevë 1,309 612 291 91 39 160 13 9
3. Preshevë 1,586 609 252 139 31 166 5 16
4. Preshevë 1,572 663 320 88 11 240 4 0
5. Preshevë 1,383 557 221 77 9 219 15 14
6. Preshevë 1,721 827 248 224 27 246 40 42
7. Preshevë 1,273 522 113 179 13 194 15 8
8. Preshevë 1,452 503 76 170 13 211 3 30
9. Preshevë 1,735 700 183 229 50 216 14 8
10. St.Hekur 650 363 22 49 8 96 6 3
11. St.Hekur 444 267 35 51 1 55 13 0
12.Bukurocë 823 404 53 207 11 115 14 3
13. Zhunicë 1,405 772 142 553 2 68 1 5
14. Norçë 1,164 552 72 190 12 167 105 6
15. Tërrnavë 1,266 641 85 211 6 297 8 13
16.Caravajkë 924 241 48 74 61 27 31 0
17. Bukoc 248 108 46 45 6 7 4 0
18. Kurbali 274 116 22 43 8 16 23 3
19. Cakanoc 214 18 15 3
20. Çukarkë 489 297 7 161 60 41 0 1
21.Sllavujevc 359 108 22 64 3 8 11 0
22 Gerajt 1,138 562 7 232 7 253 35 28
23. Leran 986 512 110 148 2 139 36 36
24. Bushtran 857 391 11 200 1 164 1 14
25.Svinjishtë 68 12 1 3 0 0 7 1
26.Hashanët 869 385 95 203 0 57 8 22
27. Strezovc 202 119 4 9 0 0 0 3
28. Raincë 1,287 663 172 307 22 143 9 10
29.Raincë 950 468 148 178 23 72 27 20
30. Corroticë 1,122 542 71 144 44 218 6 59
31. Corroticë 1,042 485 75 152 20 208 4 26
32. Miratocë 944 360 90 110 5 40 19 96
33. Miratocë 1,186 502 112 148 41 78 81 42
34. Miratocë 1,073 409 155 102 4 68 55 25
35. Rahovicë 1,826 785 142 244 124 202 57 16
36. Rahovicë 904 431 94 188 39 66 25 19
37. Rahovicë 896 406 98 134 31 72 50 21
38. Rahovicë 672 288 82 112 33 55 4 2
Gjithsejt votues: 37,474 16,799 4,068 5,523 774 4,542 762 615

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress