Bislimi: Çelësi i zgjidhjes përfundimtare të dialogut me Serbinë është Lugina e Preshevës

Faton Bislimi nga Liga Qytetare Shqiptaro-Amerikane, sot ishte prezent në Prishtinë ku u takuan përfaqësuesit e Luginës së Preshevës me udhëheqës të Ligës Qytetare Shqiptaro-Amerikane, Kongresistit DioGuardi dhe znj. Shirley Cloyes DioGuardi

Pas takimit, z.Bislimi përmes një postimi ka deklaruar se “e kam thënë dhe po e përsëris që çelësi i zgjidhjes përfundimtare të procesit të dialogut me Serbinë është Lugina e Preshevës”.

Lobisti Faton Bislimi ka bërë të ditur se në takimin e sotshëm në Prishtinë në mes të udhëheqësve të Ligës Qytetare Shqiptaro-Amerikane, Kongresistit DioGuardi dhe znj. Shirley Cloyes DioGuardi, dhe përfaqësuesit poltikë të Luginës “u rikonfirmua angazhimi i vazhdueshëm i lobit tonë në Washington, DC, për të siguruar, më së paku, trajtim të barabartë të shqiptarëve në Luginë me serbët në Kosovë”.

“Sigurimi i paqës dhe stabilitetit afatgjatë në Ballkan kalon nëpër Luginë të Preshevës. Kjo rrugë mund dhe do të trasohet vetëm nga SHBA-të” ka përfunduar zoti Bislimi

Kujtojmë se Faton Bislimi është një nga lobistët më aktiv të çështjes shqiptare në SHBA. Ai njihet si mik i madh i Luginës së Preshevës dhe për asnjë moment nuk e ka ndalur aktivitetin e tij për çështjen shqiptare në Luginë.

Bislimi njihet edhe si bashkëpunëtor dhe i afërt i Presidentit Biden.

Lini një Përgjigje

Previous post Preshevarja, Drita Zumberi, intelektuale dhe humaniste që vepron me sukses në Gjermani
Next post <strong>Suedia dërgon automjete luftarake në Ukrainë që shpëtojnë jetë</strong>