Home » Vendore

LUGINA E PRESHEVËS PO ZBRAZET EDHE MË SHUMË, NDËRSA POLITIKANËT E SAJ ZHVILLOJNË FUSHATA POMPOZE ZGJEDHORE, ME PREMTIME TË MËDHA E BOSHE

Nga Fehmi Ramadani Lugina e Preshevës para luftës së Kosovës së vitit 1998/99, por dhe pas luftës së UÇPMBsë së vitit 2000-2001 kishte diku rreth 80 mijë banorë. Këto dy konflikte Luginën e kishin zbrazur shumë. Flitet për rrerh 30 mijë banorë të saj që e kanë braktisur Luginën, pra tri Komunat, Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Mbi 20 mijë i mungojnë Preshevës dhe Bujanocit,... 

LR-PDSH mbajti tubim parazgjedhorë në nëndegët e vendëvotimeve 1,2,3,4,5 dhe 6 në Preshevë

Sot, në sallën e madhe të Kuvendit Komunal të Preshevës, Lëvizja për Reforma e Partisë Demokratike Shqiptare para një numri të madhë të aktivistëve të LR-PDSH-së, mbajti tubimin parazgjedhor ku para të pranishmëve kryetari Sami Salihu, shpalosi programin qeverisës për mandatin e ardhshëm 4 vjecarë dhe u bë prezantimi i kandidatëve për këshilltarë nga nëndegët përkatëse. Tubimin... 

PVD mbrëmë mbajti tubim parazgjedhor në Raincë

Mbrëmë në hapësirat e shkollës fillore “Zenel Ajdini” në Raincë, Partia për Veprim Demokratik mbajti tubim parazgjedhor ku shpalosi programin qeverisës për 4 vitet e ardhshme dhe bëri prezantimin e kandidatëve për këshilltarë nga nëndega e Raincës. Tubimin e hapi kryetari i kësaj nëndege, Kreshnik Fazliu, i cili kërkoi sidomos nga të rinjtë e fshatit Raincë, që me 24 dhjetor... 

Gani Veseli: Arifi na kërcënoi, o në APN o nuk keni rroga

Drejtori i shtëpisë së kulturës, Gani Veseli ka reaguar ndaj deklaratave të kryetarit të organit të përkohshëm Shqiprim Arifi, pasi ky i fundit i kishte kërcenuar o dalni në APN o nuk keni rroga. Armend Aliu më ka kërkuar vazhdimisht të kyçem në APN dhe si kushë ka qenë t’ia pranoj në punë kokë për kokë: të largohet Muhamedali Veseli i cili është pranuar më datë 26.07.2017... 

LR-PDSH hap fushatën parazgjedhore

Me moton – Shpresë e Re – para një numri të madh të pranishmëve Lëvizja për Reforma hapi fushatën parazgjedhore dhe prezantoj kandidatët për këshilltarë të asamblesë së ardhshme komunale. Ky tubim madhështorë filloi me intonimin e hymnit kombëtarë si dhe me një minut heshtje për nder të dëshmorëve të rënë. Tubimin e përshëndetën kryesuesi i Forumit Rinor si... 

PVD mbrëmë ka hapë fushatën parazgjedhore me një tubim masovik

Mbrëmë në Shtëpinë e Kulturës “Abdulla Krashnica” Partia për Veprim Demokratik shpalosi programin zgjedhor dhe bëri prezantimin e kandidatëve për këshilltarë të listës zgjedhore të PVD – së. Masa e madhe e qytetarëve të komunës së Preshevës dhe atmosfera madhështore e këtij tubiimi vulosi fitoren e padiskutueshme të Partisë për Veprim Demokratik dhe të Ardita Sinanit... 

Puntorët e Shtëpisë së Kulturës në protest ndaj organit të përkohshëm

Pas protestës së punëtorve të Rtv Preshevës ndaj diskriminimit flagrant që i bëri organi i përkohshëm duke i shkaktuar bllokad financiare, sot protestuan edhe punëtorët e Shtëpisë së Kulturës “Abdulla Krashnica”. Ata në mënyrë të organizuar u nisën në marshin protestues nga Shtëpia e Kulturës deri në zyret e kryetarit të organit të përkohshëm Shqiprim Arifit. Arsyeja... 

Gjykata Themelore e Gjilanit shpallë të pafajshëm “Grupin e Dobrosinit”

Të gjithë pjesëtarët e “Grupit të Dobrosinit” që akuzoheshin për kryerje të akteve terroriste në Dobrosin të Bujanocit, janë shpallur të pafajshëm nga Gjykata Themelore e Gjilanit, njofton Klan Kosova. Pjesëtarët e këtij grupi janë Valon Jashari, Skender Jashari, Gazmend Lakna, Qëndrim Rexhaj, Gazmend Xhemshiti, Muhamed Aliu, Skender Selmani, Abdullah Zogaj, Enver Musolli. Valon... 

Në zgjedhjet e 24 dhjetorit do të garojnë 8 subjekte politike

Preshevë – Përmbyllet zyrtarisht afati i dorzimit të listave zgjedhore për zgjedhjet e 24 dhjetorit. Në këto zgjedhje do të garojnë 8 subjekte politike, 7 subjekte janë shqiptare dhe një serbe. Radhitja e tyre në listën zgjedhore do të jetë si në vijim: 1. Alternativa për ndryshim – APN 2. Partia Demokratike Shqiptare – PDSH 3. Unioni Demokratik i Shqiptarëve – UDSH 4.... 

Radio Kontakt feston 20-vjetorin e themelimit me praninë e shumë personaliteteve

Një ndër radiot e para private në Shqipëri, radio Kontakti ka zhvilluar mbrëmë pritjen gala me rastin e 20-vjetorit të themelimit. Në ceremoninë festive, të konceptuar në një mënyrë krejt të veçantë, merrnin pjesë personalitete të politikës, përfaqësues të pushtetit legjislativ, ambasadorë e përfaqësues të trupit diplomatik, përfaqësues të sferës akademike, personalitete... 
© 2017 KosovaLindore · RSS · Designed by Kosovalindore · Powered by KosovaLindore