Home » Opinione

Kundër atyre që kundërshtojnë Bashkimin e Luginës së Preshevës me Kosovën

Nga  Skënder Sadri KAPITI, Durrës Ata të cilët janë kundër bashkangjitjes së Luginës së Preshevës, Kosovës Lindore   me Kosovën   janë  edhe kundër  Bashkimit Kombëtar pasi Bashkimi kombëtar do të thotë bashkim  i të gjitha  trojeve shqiptare, ku troje shqiptare janë edhe Presheva, Medvegja dhe Bujanoci.  Me  bashkimin  e tyre me  Kosovën  nuk bëhet ndarja e Kosovës... 

Idealizmi ynë prej natyres ndërkombëtare ka marrë shumë goditje të keqe

Ali Hertica Por mënyra për të marrë përfshirjen personale dhe pjesëmarrjen nuk është për njerëzit që të marrin pjesë në gjithnjë e më shumë vendime të qeverisë. Por për të bërë që qeveria të zvogëluar zonën e vendimit mbi të cilën ajo drejton dhe si pasojë të lënë qytetarin privat tek \’pjesë\’, nëse do që të jetë fjala modë, duke e bërë më e vendimeve... 

Kosova në kohë nën dritë

Ali Hertica Humanizmi shpreh thellë ,besimin dhe mundësitë e arsyes,të bëjnë përshtypje të thellë. Njëkohësisht,ajo që thuhet për njërin,mund ta thuash edhe për tjetrin. Të dytë të japin një pamje njerëzore,ku të kuptuarit ,arsyeja dhe morali janë themelore dhe kontribuojnë për të fituar mbi pesimizmin. Njëkohësisht,ata zgjojnë ndjenjën e realizmit, ku janë kritikuar... 

Jo nxitim, por durim strategjik

Studim nga dr. Islam Lauka Gushti, bashkë me rritjen e temperaturës, solli edhe ndezjen e debatit mbi korrigjimin e kufirit me Serbinë, shkëmbimin e territoreve, apo ndarjen e Kosovës. Kjo është e natyrshme, sepse çështjet territoriale janë ndër më jetiket për një komb. Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, për të disatën herë, u përpoq të bindë opinionin se bëhet fjalë për... 

Bashkimi i Luginës me Kosovën është e drejtë kombëtare e shqiptarëve

Nga  Skënder Sadri KAPITI, Durrës Në Shqipëri  filloi të flitet  për Preshevën, Bujanocin dhe Medvegjën vetëm kur doli në skenë UÇPMB-ja Shqipëria dhe Shteti politik shqiptar i Shqipërisë as si Mbretëri, as si Komunizëm dhe as si Demokraci asnjëherë ,kurrë deri me sot nuk kane  kërkuar Bashkimin e Kosovës me Shqipërinë. Shqipëria kurrë nuk ka luftuar me Serbinë, dhe shqiptarët... 

BERANA, LIDERSHIP TË TEPRUAR MBI PLAVË EGUCI…?!

Ramiz LUSHAJ Komunae Plavës në Malin e Zi u bá këto ditë me kryetar të ri. Mirsad Bajraktaroviq, ithonë. 32 vjeç. Arsimin fillor e gjimnazin në Plavë e të lartin universitar nëPodgoricë. Jurist, avokat- në Plavë-Guci. Ec shpejt e mirë në rrugëtimin e tijpolitik. Një politikan i ri, i një partie të re. Ai është sekretar i degës sëSD (Social-Demokrate) për komunën e... 

Politika burokratike

Ali Hertica Politikë burokratike qasje , qasje teorike të politikave publike që thekson bisedime të brendshëm brenda shtetit .Qasja politika burokratike argumenton se rezultatet e politikave të rezultojë nga një lojë e bisedimeve mes një grupi të vogël , të vendosur shumë të aktorëve qeveritarë . Këta aktorë vijnë në lojë me preferencat e ndryshme , aftësitë , dhe pozita të... 

Një pyetje lidhur me korrigjimin e kufirit-bashkimi i Preshevës,Medvegjës dhe Bujanocit me Kosovën?!

Pyetja:Presidenti i Republikës së Kosovës z.Hashim THAÇI dhe Nënkryetari i LDK-ës, z.Lutfi HAZIRI,gjithnjë e më shumë kohët e fundit po flasin edhe për bashkimin e Preshevës,Medvegjës dhe Bujanocit me Kosovën.  Përgjigjja: Bashkimi i Preshevës,Medvegjës dhe Bujanocit me Kosovën, apo si që po quhet  korrigjim që nënkupton që kjo krahinë shqiptare e mbetur padrejtësisht nënë... 

PRAPË, LIDERSHIPI I TEPRUAR I BERANËS MBI PLAVË E GUCI ?!

Ramiz LUSHAJ  Komuna e Plavës në Malin e Zi u bá këto ditë me kryetar të ri. Mirsad Bajraktaroviq, i thonë. 32 vjeç. Arsimin fillor e gjimnazin i kreu në Plavë e të lartin universitar në Podgoricë. Jurist, avokat- në Plavë-Guci. Ka ec shpejt e mirë në rrugëtimin e tij politik. Një politikan i ri, i një partie të re. Ai është sekretar i degës së partisë SD (Social-Demokrate)... 

JEMI PËR RECIPROCITET TË PLOTË ME SERBËT E KOSOVËS, si zgjidhje më e mirë dhe më e drejtë për shqiptarët në Luginën e Preshevës

Aktualizimi i befasishëm i çështjes së shqiptarve të Luginës së Preshevës, dmth të komunës së Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, nga Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, pas vizitës së përfaqësuesve politik e institucionalë të kësaj pjese të gjeografisë tonë kombëtare, më 26 korrik 2018 tek ai, jehoi fuqishëm tek shqiptarët, kudo që ndodhen. Por, kjo jehonë... 
© 2018 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch