ShqipEnglishDeutsch

Home » Lajme

“Vendimet e mëdha” të PAN-it, SNS-i i Vuçiqit dhe “zgjidhja e çështjes së Kosovës”

Shkruan: Nehat Hyseni Qeveria Mustafa, e koalicionit qeverisës LDK-PDK u rrëzua më 10 maj 2017, me “arsyetimin” krtetarit tē PDK-së, Kadri Veselit se “nuk ishte e aftë për marrje” të të ashtuquajturave “vendime të mëdha”. Deri në këto momente askush në Republikën e Kosovës, mbase, nuk e din se çka kishte menduar z. Veseli me këtë shpikje të tij,... 

Klasa e njëanshme politike në Kosovë

Ali Hertica Në nivel kombëtar, në mesin e anëtarëve politik,që shihet në një tjetër formë të një paragjykimpër jo korreksi dhe kultur politike. Deputetët janë tani shpesh të rekrutuar nga një grupe i kufizuar të profesionistëve politike dhe administrative. Shumë nga deputetët e sotëm janë bërë politikisht aktiv gjatë studimeve universitare dhe pas asistimeve të diplomimit... 

Mali i shenjtë i Atit (Athos )

Shkruan Fahri Xharra, Gjakovë “Mali Athos është një tokë prej afro 400 km², ku femrat nuk mund të shkelin. Në veri të Greqisë, i shtrirë në detin Egje, e ku maja më e lartë është 2033 metra, ky vend ka afërsisht vetëm 1500 banorë. Me një ndryshim, banorët janë murgjër që jetojnë në 20 manastire të fesë ortodokse, të vendosura aty që prej shekullit të X-të. Kjo botë... 

Filluan punët për ndërtimin e rezervuarit të ujit te Kroni i Keq

Gjatë ditës së stome kryetarja e Komunës së Preshevës zonja Ardita Sinani bashkë me zëvendëskryetarin e komunës Reshat Nezirin inspektuan punët që kanë filluar në terren në ndërtimin e rezervuarit të ujit të pijshëm tek Kroni I Keq. Ky projekt po relaizohet nga komuna e Preshevës dhe UNDP. Lufta për sigurimin eujit të pijshëm për qytetarët e komunës së Preshevës është... 

Shaip Kamberi takim me Ambasadorin e Republikës së Turqisë, Sh.T.z. Tanju Bilgiç

Ambasadori i R. së Turqisë, SH.T.z. Tanju Bilgiç, qëndroi sot për një takim pune në Komunën e Bujanocit. Temë e rëndësishme e këtij takimi, ndër tjerash, ishte edhe interesimi i komunës së Bujanocit për të rindërtuar mardhëniet e mira me Agjensionin Turk të zhvillimit TIKA, duke e potencuar se një bashkëpunim briliant dhe me rezultate konkrete kishte ekzistuar gjatë viteve 2008... 

Shfaqet filmi dokumentar “Luginë e ëmbla Luginë”, me regji dhe skenar të Granit Ajdinit

Të premten, me datë 18 gusht me fillim nga ora 20:00, në qendër të qytetit, Në objektit e kuvendit të komunës së Preshevës, shfaqet filmi dokumentar “Luginë e ëmbla Luginë”, me regji dhe skenar të Granit Ajdinit. Ky film është mbështetur nga komuna e Preshevës, Ftojmë qytetarët e komunës së Preshevës, e sidomos të rinjtë që të vinë dhe të përcjellin këtë film dokumentar. Autori... 

Ambasadori i Norvegjisë priti kryetarët Sinani dhe Kamberi

Kryetarët e komunave të Preshevës dhe Bujanocit, Ardita Sinani dhe Shaip Kamberi, qëndruan sot, në një takim pune në Ambasadën e Norvegjisë në Beograd. Në takim me ambasadorin Arne Sannes Bjornstad, përveç situatës së përgjithshme politike në Luginë të Preshevës u shtruan edhe kërkesat konkrete për realizimin e projekteve të përbashkëta ndërkomunale dhe atyre komunale. Kryetarja... 

Ramiz LUSHAJ – JU HANGËRT QENI I SHARRIT…!

“Princat politikë” të Kosovës (ata “të Paqes” e këta “të Luftës”) sado mesjetarë me qëndrimet e tyre politike edhe paszgjedhore në këto dy elektoriadat e fundit, prapë se prapë (Ata-Këta) e kanë nji të mirë: ZGJIDHJET i bajnë në mënyrë DEMOKRATIKE…Në turpin e tyre të madh politik paszgjedhor vetëm për këtë mundesh me i përshendet... 

Diskursi i njëjtë politik i Tiranës dhe Prishtinës ndaj Krahinës së Preshevës

Diskursi politik që kan ndjekur Tirana dhe Prishtina zyrtare që nga mbajtja e Referendumit të datës 1 e 2 marsit  1992 e këndej  ishte jo i drejtë, i ndarë,i pa harmonizuar, larg koordinimit. Në takimin  e radhës së dy qeverive do të duhej të ishte një pikë e posaçme e rendit për disa çështje e në radhë të parë ndërtimi i një qëndrimi të përbashkët ndaj kësaj krahine... 

Këshilli Nacional – R E A G I M

Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH) reagon me indinjatë të thellë rreth disa shkrimeve që janë publikuar si në media serbe ashtu edhe në disa në gjuhën shqipe. KKSH njofton se mediat serbe nuk kanë transmetuar deklaratën autentike dhe kanë nxjerrë nga konteksti si të shtrembëruar. Me ç ‘rast disa nga mediat në gjuhën shqipe e kanë transmetuar ashtu të shtrembëruar duke cituar... 
© 2017 KosovaLindore – Portal Informativ · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress