Home » Politikë

LR-PDSH nis aktivitetin për themelimin e nëndegëve të saj

Të nderuar qytetar të komunës së Preshevës LR-PDSH fillon me konsolidimin e vet politik dhe me krijimin e strukturave të veta. Hapi i rradhës që do të ndërmarrim para kuvendit është krijimi i nëndegëve nëpër të gjitha lokacionet e komunës sonë. Andaj ju informojm se më datë 25.10.2017 (E MËRKURË) me fillim në ora 19:30 bëhet themelimi i nëndegës së parë në fshatin RAHOVICË... 

PVD: I N F O R M A T Ë

Tani më është shumë e qartë se diskriminimi ndaj popullatës shqiptare në Luginë të Preshevës, po ushtrohet në të gjitha fushat e rëndësishme jetësore, në ekonomi, në sistemin e jurisprudencës, e posaçërisht në fushën e arsimit. Pos problemit të rëndë dhe shumë të ndjeshëm të mungesës drastike të teksteve mësimore në shkollat shqipe, sigurisht që problem edhe më i... 

LR-PDSH vazhdon aktivitetin e saj duke formu këshillat inicues te Forumit të Gruas dhe atij Rinor

Sot, në selinë e LR-PDSH-së, u mbajt takimi i parë me Zonjat e këshillit inicues të Forumit të Gruas të kësaj lëvizje. Në këtë takim u diskutua situata aktuale politike në Preshevë si dhe për aktivitetet e mëtutjeshme që ka në plan të ndërmarrë Lëvizja për Reforma në PDSH. Zëri dhe roli i gruas duhet të fuqizohet çdo ditë në shoqëri, edhe pse barazia dhe përfshirja nuk... 

PVD: Ja çka parashef Plani Aksional Lokal

Njëra nga arsyet kryesore për prishjen e koalicionit PVD – APN ishte edhe problemi që u krijua lidhur me Planin Aksional Lokal për avancimin e pozitës së migrantëve në territorin e komunës së Preshevës, për periudhën 2017 – 2021. Këtë dokument shumë të ndjeshëm dhe problematik Kryetari i atëhershëm i komunës, Shqiprim Arifi me procedurë të përshpejtuar pa siguruar materialin,... 

LR-PDSH në Preshevë – KOMUNIKATË

Këshilli Iniciues i LR – PDSH-së, ka mbajtur sot mbledhjen e saj në përbërje të zgjeruar. Në këtë mbledhje Këshilli Inicues i LR – PDSH-së ka miratuar statutin e partisë e cila do të shërbejë si mbështetje për zgjedhjet e saja nëpër nëndegë deri në Kuvendin Zgjedhor të partisë. Po në këtë mbledhje është miratuar edhe program politikë i partisë. Pika tjetër e rendit... 

Kryesuesi i LR-PDSH-së Sami Salihu takohet me përfaqsuesit e OSBE-së

Kryesuesi i këshillit inicues të LR-PDSH-së Sami Salihu,  pati takim me zv. shefin e misionit të OSBE-së Joseph Mellot si dhe shefin e zyrës në Bujanoc Giacomo Bosisio. Në këtë takim u bisedua për situatën e krijuar politike në Luginë të Preshevës si dhe për sfidat që e presin komunën e Preshevës në proceset e ardhshme, thuhet në komunikatën e publikuar nga subjekti më i... 

Masat e dhunshme të qeveris serbe në Preshevë

Ngjarjet e fundit në Preshevë kanë lëkundur themelet e kësaj popullate e cila është e pafuqishme që të artikuloj zërin e saj për të drejtat e saj politike. Vendimi i Qeverisë së Serbisë mbi shpërbërjen e Kuvendit Komunal të Komunës së Preshevës dhe emrimi i Organit të Përkohëshëm, është me qëllime të qarta politike antishqiptare dhe për të treguar se shteti serb me urrejtjen... 

PRONARËT E PARTISË DEMOKRATIKE JANË ANËTARËT E SAJ

Flamur L. HOXHA   Dilema që kemi sot, nga unë lexohet si e tillë: të fitosh demokratët e tronditur e të zhgënjyer, të përbuzur prej zyrtarëve të tyre, të partisë së tyre, apo të mbash ata që u konsumuan egër, ata që shpesh kujtuan se janë pronarë të Partisë Demokratike.   Analizën që po duam në Partinë Demokratike më mirë se kushdo e bëjnë ata që takuam një për një... 

Lëvizja Qytetare “Vatra” ka proceduar kërkesë për ndryshimin e ligjit për shtetësi tek Ministria e Punëve të Brendshme.

Gjatë takimit me zv.Kryeministrin Bexhet Pacolli dhe me Ministrin e Punëve të Brendshme, “Vatra” ngriti dje kërkesën për përmirësimin e ligjit për shtetësi. Ligj ky i cili është diskriminues për shqiptarë e dëbuar gjatë luftés së fundit në Kosovë. Lëvizja Qytetare “Vatra” dhe deputeti popullorë nga parlamenti i Sërbisë z. Fatmir Hasani u pajtuan që bashkërisht... 

PVD – Informatë

Informatë për opinion nga mledhja e kryesisë së përgjithshme së PVD-së Situata aktuale në Preshevë pas vendimit të Qeverisë së Serbisë për formimin e Organit të përkohshëm, vendim ky i aprovuar me shkelje drastike ligjore, ishte tema e mbledhjes së Kryesisë të PVD-së të mbajtuar sot, me datë 16 Shtator. Veprimi i fundit i Qeverisë së Serbisë, me vendimin e aprovuar për masat... 
© 2017 KosovaLindore – Portal Informativ · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress