Home » Kulturë

Vallen e Shqipes dorë për dorë – Me ty e hedh dhe Skenderbeu…!

Dardan ÇAMËRIA Vallen e Shqipes dorë për dorëMe ty e hedh dhe Skenderbeu…! Kushtuar artistit-politikanit- publicistit- studiuesit- veprimtarit të paepur të Çështjes Kombëtare Azgan Haklaj. Zgjohet në mëngjez,Me ëndrren e Kombit në sy.Një këmbë në Kosovë.Tjetrën në Çamëri. Çdo gjë në jetë e ka një fund,Por, ti do të mbetesh përgjithmonë.Një zë vigan... 

Libri im kushtuar Heroit tonë Kombëtar në vitin Jubilar të 550- vjetorit

Po e sjell në vemendje sot me rastin e 552- vjetorit të kalimit në amshim. Gjergj Kastrioti – Skenderbeu, Moisiu Ynë. Arbërorët e quanin Kryezot.Papët e Romës e emertuan Atlet i Krishtërimit.Studiuesit e artit ushtarak e kanë vendosur në Panteonin e strategëve gjenial përkrah Aleksandrit të Madh, Jul Qezarit, Kostandinit të Madh, Napoleon Bonapartit.Shumë kritikë e krahasojnë... 

AZGANI I VALLEVE EPIKE

Artistit dhe politikanit, Azgan Dardan Haklaj. Sa herë urdhër merr nga tokaTa kthesh vallen në bajrakUnë kam parë se shqiponjatZën e xhelozohen pak. Dhe pse janë krijesa ereMbrapa teje vin` në sheshVallja jote trill pranverePrille lulesh mbjell mes nesh. Shputë e këmbës zgjon baladatMaj e gishtit çel një gurHistoria shfleton datatDhe ngjit veten në flamur. Brënda saj dhe... 

Për anëtarësinë e Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi XI Albani” Suedi dhe mqitë e saj:

Kuvendi i Tretë Zgjedhor i Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi XI Albani”, Suedi (SHSHASHS). Kryetar u rizgjodh Hysen Ibrahimi, i cili është dëshmuar shkelqyeshëm dy mandante për punën dhe aktivitetet e shoqatës. Dokumentarin e përgaditi: Hyrë Tejeci Murati, Anëtare e Nderit e Shoqatës SHSHASHS Dokumentarin e keni në Youtube, në... 

SHTKKP – Veprimtari e frytshme, aktivitete dhe suksese të shumta në vitin 2019

Shoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore në Preshevë u themelua me 16.10.2010 dhe qëllimi themelor i saj është hulumtimi, gjurmimi, evidentimi, regjistrimi, ruajtja dhe mbrojta e Trashëgimisë kulturore dhe asaj natyrore, zhvillimi dhe kultivimi i krijimtarise kulturore dhe mbrojtja e ruajtja e identitetit kombëtar të shqiptarëve në Luginën e Preshevës, ndërsa misioni i saj është... 

DOLI NGA SHTYPI ROMANI “MISTERET E KOHËS” AUTORE, ELHAME GJYREVCI

Nga Hysen Ibrahimi, redaktor i librit. Botues: Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi XI Albani”, Suedi. Në romanin e titulluar “MISTERET E KOHËS”, lexuesi do të vërejë vetëdijen e qenies njerëzore në rrugë të gabuar, por edhe të atyre që ndihen përgjegjës për identifikimin e këtyre ngjarjeve për t’i eliminuar, mundësisht, në tërësi,... 

PROGRAMI DHE RAPORTI I PUNËS I SHTKK – PRESHEVË PËR VITIN 2020

PROPOZIM-PROJEKT PROGRAMI I PUNËS I SHOQATËS PËR TRASHËGIMI DHE KRIJIMTARI KULTURORE PËR VITIN 2020 Shoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore e Luginës së Preshevës/ PRESHEVË, BUJANOC, MEDVEGJË/, me seli në Preshevë u themelua me 16.10.2010 dhe qëllimi themelor i saj është hulumtimi, gjurmimi, evidentimi, regjistrimi, ruajtja dhe mbrojta e Trashëgimisë kulturore... 

HYRË TEJECI – AMBASADORE NË KOSOVË E SHOQATËS SË SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE SHQIPTARË ”PAPA KLEMENTI XI ALBANI”, SUEDI

Nga fjala e recensentit të librit, Prof. Isuf Bajraktari HYRË TEJECI – AMBASADORE NË KOSOVË E SHOQATËS SË SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE SHQIPTARË ”PAPA KLEMENTI XI ALBANI”, SUEDI (Libri i titulluar ”HYSEN IBRAHIMI-HERO I HESHTUR I DRITËS” autore Hyrë Tejeci-Murati, u përurua në Ängelholm të Suedisë, Ängelholm, 7 dhejtor 2019) Për një fjalë të këtij libri mu... 

Libri i titulluar “HYSEN IBRAHIMI-HERO I HESHTUR I DRITËS”, u përurua në Ängelholm të Suedisë

Nga: Fjala e redaktorit të librit, Prof. Fetah Bahtiri I PRIRË NGA NJERIU ME VULLNET, VRULL E ENERGJI TË JASHTËZAKONSHME – HYSEN IBRAHIMI, SHOQATA SHPEJT U SHNDËRRUA NË NJË LLOJ AKADEMIE (Libri i titulluar ”HYSEN IBRAHIMI-HERO I HESHTUR I DRITËS” autore Hyrë Tejeci-Murati, u përurua në Ängelholm të Suedisë, Ängelholm, 7 dhejtor 2019) Në botën në... 

Ylljet Aliçka “Rrëfenja me ndërkombëtarë” – botohet në Iran

Të nderuar miq të librit, Romani “Rrëfenjë me ndërkombëtarë” i shkrimtarit Ylljet Aliçka sapo qarkulloi në gjuhën persiane nga shtëpia botuese iraniane Degarandishan Publishing House, përkthyer nga Sadaf Abedian, studiuese në Qendrën e Edukimit dhe Përkthimit, në Danimarkë. Ky botim i fundit pason botimet e këtij romani në Francë, Norvegji... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch