Home » Ndërkombëtare

Ndërkombëtare

37 shqiptarë në Listën e Zezë të SHBA-së

37 shqiptarë në Listën e Zezë të SHBA-së

Qer. 23 | Në listën e ndalesës janë një numër i madh i politikanëve të sotëm, që dikur kanë qenë ish-gueril të ushtrive shqiptare në rajon, UÇK, UÇPMB dhe UÇK-kombëtare. Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump ka vazhduar...

Gjashtë vende të BE-së bëhen bashkë për kontroll të lëvizjeve të emigrantëve

Gjashtë vende të BE-së bëhen bashkë për kontroll të lëvizjeve të emigrantëve

Qer. 20 | Zyrtarët e ministrive të mbrojtjes të gjashtë vendeve të Evropës Qendrore dhe Ballkanit kanë rënë dakord për bashkëpunim më të ngushtë në kontrollin e lëvizjeve të emigrantëve, duke përdorur të gjitha mjetet e mundshme, duke përfshirë...

Deklaratë – KUNDËRSHTOJMË NDËRTIMIN E MINIHIDROCENTRALIT NË HOT

Deklaratë – KUNDËRSHTOJMË NDËRTIMIN E MINIHIDROCENTRALIT NË HOT

Qer. 13 | Hoti në Plavë-Guci është një vendbanim etnikisht i pastër dhe në të banojnë vetëm shqiptarët autoktonë, përndryshe Hoti në të kalurën e afërt kishte mase 70 shtëpi, ndërkaq si çdo vendbanim tjetër shqiptar në Plavë Guci sot vuan...

DOLI NGA SHTYPI THESARI KOMBËTAR 7 e 8

DOLI NGA SHTYPI THESARI KOMBËTAR 7 e 8

Qer. 11 | Doli nga shtypi libri i titulluar Thesar Kombëtar i Mërgatës Shqiptare në Suedi, vëllimi 7 e 8 botime këto të Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë  ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi. Sikur edhe numrat e mëparshëm të Thesarëve,...

Ndërron jetë studiuesi i trashëgimisë kulturore islame, Mahmud Arnauti

Ndërron jetë studiuesi i trashëgimisë kulturore islame, Mahmud Arnauti

Qer. 5 | Ndërroi jetë sot studiuesi i njohur botëror i trashëgimisë kulturore islam, Mahmud Arnauti. Sot, me 5 qershor, në moshën 63 vjeçare, si pasojë e një ataku kardiak.Ai ishte biri i një prej dijetarëve më të njohur bashkëkohor në lëmin e...

HOTJANËT U TAKUAN SOT NË NEW YORK

HOTJANËT U TAKUAN SOT NË NEW YORK

Maj. 28 | “Kundërshtojnë ndërtimin e mini-hdrocentralit” New York, 27 Maj 2017 Sot në New York u takuan bashkatdhetarët tanë nga Hoti mbi Plavë për të kundërshtuar ndërtimin e një mini-hidrocentrali, i cili do të shfrytëzojë ujërat e Hotit...

BISHZ uron besimtarët me rastin e fillimit të Muajit të Ramazanit

BISHZ uron besimtarët me rastin e fillimit të Muajit të Ramazanit

Maj. 26 | Muaji i Madhëruar i Ramazanit fillon ditën e shtunë më 27 maj 2017 Bashkësia Islame Shqiptare për Zvicër BISHZ ka uruar besimtarët myslimanë për fillimin e Muajit të Shenjtë të Ramazanit duke i’u dëshiruar agjërim të lehtë. «Muaji...

LSHAKSH në Gjermani organizon manifestimin tradicional “Azem Shkreli 2017”

LSHAKSH në Gjermani organizon manifestimin tradicional “Azem Shkreli 2017”

Maj. 15 | Të dashur miq/ mike,të dashur përkrahës të fjalës shqipe! Po afrohet Manifestimi ynë letrar “Konkursi Letrar për mërgatën Azem Shkreli”2017. Juria po afrohet vendimit për të shpërblyer Librin më të mirë konkurues të botuar...

As. dr. Nikollë LOKA,  Mbi konkursin në Itali dhe poetët fitues

As. dr. Nikollë LOKA, Mbi konkursin në Itali dhe poetët fitues

Maj. 13 | Festivali i librit, filmit dhe letërsisë që filloi me daten 4 maj 2017 ne Cirò Marina përfundoi me ceremoninë e ndarjes së çmimeve për letërsinë, që u zhvillua në Torre Melissa, me pjesëmarrje të poetëve dhe prozatorëve nga vende të...

Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Suedi reagon rëndë ndaj lëndimit jonjerëzor Dr. Zijadin Selës

Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Suedi reagon rëndë ndaj lëndimit jonjerëzor Dr. Zijadin Selës

Pri. 30 | Rrjeti i Bizneseve Shqiptare në Suedi reagon rëndë ndaj lëndimit jonjerëzor që i është bërë, Deputetit, ish Kryetarit të komunës së Strugës Dr. Zijadin Sela, si dhe shpreh përkrahjen e plot dhe në çdo aspekt për z.Sela Për një çast……ndaluan...
© 2017 KosovaLindore – Portal Informativ · RSS · Designed by Kosovalindore · Powered by wordpress