Home » Opinione

Ngadhnjimi i Doktrinës së Ali Ahmetit

Konstruktor i Shtetit të së drejtës, paritetit qytetar, harmonisë ndërfetare, integrimit Euroatlantik të Maqedonisë së Veriut.Maqedonia e Veriut, nga një republikë e ish Jugosllavisë, aleate e Serbisë pushtuese u bë shtet i pavarur, i njohur ndërkombtarisht, e aftë për të qendruar në këmbët e veta, u bë aleate e Natos, SHBA-së, Britanisë Madhe, Francës, Gjermanisë, mori... 

Zhgënjimet tona dhe frika nga diktatura neokomuniste dhe vetizolimi

Shkruan: Nehat HyseniAlbin Kurti si kryeministër u tregua figura më e brishtë dhe hallka më e dobët e politikbërjes në Republikën e Kosovës: tekanjoz e inatçor, frikacak e paranojak, kokëfortë, jotolerant e arrogant, autokrat e diktator.Ai u tregua që është arrogant edhe ndaj miqëve të Republikës së Kosovës dhe ndaj partnerëve ndërkombëtarë, e sidomos ndaj partnerit të... 

Liberalizmi në shkathtësinë e shoqërisë, e cila mund të korrespondon me idenë

Ali Hertica Tradita dhe besimi duhej të bënin rrugë për arsye dhe arsye, sepse shkencëtarët dhe filozofët vunë në dyshim këto njohuri të vjetra me ndihmën e empirizmit dhe racionalizmit. Mendimtarët e shkolluar gjithashtu luftuan kundër intolerancës dhe shpërdorimit të pushtetit nga kisha dhe shteti. Iluminizmi solli ndryshime të mëdha në të menduarit për marrëdhëniet... 

Paragjykimi është liberalët gjithmonë më shumë për të drejtat e qytetarëve sesa ato të shtetit

Ali Hertica Në një kontekst të BE-së, përgjithësisht është pajtuar që një azilkërkues të kalojë procedurat e pranimit në vendin e hyrjes në Bashkimin Evropian. Nëse ai nuk e bën këtë dhe vazhdon të udhëtojë në një Shtet tjetër Anëtar, ai mund të kthehet nga ai Shtet Anëtar në vendin ku ai hyri në Union. Me respektimin e duhur të këtyre rregullave,. Të paktën... 

ARBAN ABRASHI, NJË FORCË QË E MBRON E FORCON RUGOVIZMIN

Nga Hilmi GASHI – Gjermani             Ditë më parë, Arban Abrashi, antar i Kryesisë Qendrore të LDK-së dhe deputet i Parlamentit të Kosovës, kreu një vizitë pune të suksesshme në Gjermani, e cila në dekadat e fundit ka qënë e mbetet një nga vatrat më të rëndësishme e më të fuqishme të veprimtarisë së Lidhjes Demokratike... 

Qytetarët duan më shumë ndikim në përmbajtjen e procesit demokratik

Ali Hertica Shoqëria e rrjetit mund të mos jetë në gjendje të kontrollohet, por ajo mund të ndikohet masivisht duke u lidhur me të sipas logjikës së vet. Natyrisht, komunat me të vërtetë mund të pohojnë ndikimin e tyre në lojën publike të shoqërisë së rrjetit. Sidoqoftë, kjo kërkon që qeveritë të kuptojnë se proceset politike janë kryesisht pronë e vetë shoqërisë.... 

Kushdo që sugjeron të kufizojë lirinë e njerëzve të tjerë, akuzohet për oligark

Ali Hertica Së pari, njeriu fillon të “gëzohet në verën e pandryshuar të lirisë”. Njerëzit do të reagojnë alergjik ndaj regjentëve dhe ekspertëve, sepse udhëzimet dhe këshillat janë përjetuar si shirita të ngushtë. Qytetarët preken: “Dikush vetëm duhet të imponojë një detyrim mbi ta, dhe ata fillojnë të fermentojnë. Ata thjesht nuk mund ta durojnë... 

Sistemi i demokraci Kosovar është “i këndshme, i lirë dhe i bekuar”

Ali Hertica Megjithatë, ia vlen të rishikoni argumentet nëse vetëm ,sepse ato janë pothuajse ngushtë paralele me skenën aktuale botërore politike në një numër pikësh. Sokrati nuk ka dyshime se është fantastike të jetosh në një demokraci. Demokracia, thotë ai, ka të bëjë me lirinë. zyrat kryesore janë në dispozicion për të gjithë. Të gjithë lejohen të bëjnë, le... 

Një politikë e fortë, e drejtpërdrejtë dhe pozitive

Ali Hertica Pikëpamja ime e përgjithshme për politikën bazohet në 5 shtyllat e mëposhtme. Ata formojnë kornizën e referencës brenda së cilës unë dua të kryej punë politike. Sepse politika është një mjet për mua dhe jo një qëllim.Në radhë të parë, këshilli i qytetit duhet të bëjë një marrëveshje të qartë dhe të plotë administrative për mandatin 4 vjeçar. Kjo... 

Evolucione në marrëdhëniet midis mediave dhe politikës

Ali Hertica Media ka nevojë për politikë,dhe politike, por kjo marrëdhënie është shumë e brishtë. Për të mos thënë,ekziston një marrëdhënie e vërtetë dashuri-urrejtje midis mediave dhe politikës. Në fund të fundit, politikanët shpesh kanë informacion thelbësor, informacion për të cilin ata kanë vetëm çelësin. Ata ende mund të fshehin kur është i përshtatshëm,... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch