Ejup Maqedonci: Kosova bleu armatim më modern, së shpejti paisemi edhe me kundërajrorë

Ministri i Mbrojtjes së Kosovës, Ejup Maqedonci në një intervistë në Tv Dukagjin ka deklaruar se Qeveria Kurti ka shumëfishuar buxhetin për mbrojtje i cili na ka mundësuar blerjen e armatimit më modern.

Ministri Maqedonci ka treguar se Kosova në vazhdimësi po paiset me armatim të teknologjisë së fundit

“Përveç dronëve, FSK tani posedon edhe antitankë të serisë së fundit të cilin e posedojnë vetëm shtetet e NATO-s. Gjithashtu ushtrinë tonë e kemi paisur me snajperë të teknologjisë së fundit”. ka deklaruar Maqedonci

Ai ka thënë se nuk mundet në detaje të flasë për armatimet që posedon Ushtria e Kosovës por ka treguar se së shpejti do të paisen edhe me armatim kundërajrorë

“Së shpejti do të na arrijë armatimi modern kundërajrorë por edhe armatime dhe teknologji tjetër moderne” ka theksuar Maqedonci

Në fund ministri ka njoftuar se të gjitha armatimet Kosova i blenë nga vendet e NATO-s e sidomos nga SHBA.

Lini një Përgjigje

Previous post Besnik Bislimi: Qeveria e Kosovës vazhdon mbështetjen për Luginën
Next post Festat e nëntorit dhe veprimtaritë e lobit Euro-Atlantik Shqiptarë në tokën ilire