Empatia

Read Time:1 Minute, 24 Second

Prof.Dr.Arber Neziri

Nësë kërkohet në fjalorë se c,do të thotë kjo fjalë , atëher e shohim se do të thotë bashkëndjenja me përsonin tjetër ose përsonat tjerë. Pra kjo fjalë paraqet një nga tiparet kryesore më të cilat karakterizohet njeriu.
Mendoj se njerzit pozitive dhe humanist ti quaj ashtu, empatin e kan një nder vetit kryesore njërzore, në baze të saj, pastaj shpalosen vlerat  humane, ndihma ndaj përsonit tjëtër në nevojë, përkrahje në qfardo forme.
Unë mendoj se sot në shoqërin ton ka filluar të zbehet kjo ndjenjë hyjnore në cdo segment të shoqërisë sonë, duke filluar nga celula fillestarë e shoqërisë e që është familja, humanizmi dhe vetit pozitive e kërkon si ,,jeta ujin ‘’ këtë veti hyjnore .
Unë shohë shumë përsona të cilet kur bëjnë ndonjë ,, vepër të mirë ‘‘ e bëjnë sa për të dukur se bëjnë diqka, perkiptazi, hajt ta bëjmë se  ,,na sheh hallku‘ nuk e bëjnë se ndjejnë me personin në fatkeqesi por shpejt e shpejte sa për ,,sy e faqe‘’ dhe kur i analizoje këta përsona e shohe se janë  ,, shumë te cekët ‘’në botën e tyre të vogel.
Njerëz , jeta është e gjatë , me plot sfida, se paku, minimumi duhët të bashkëndjejnë me përsonin tjetër, pamar parasysh se a jemi familjare, shokë a kolegë, përndryshe shendrohemi në qenie egoiste dhe meskine.

Shpesh këta përsona kur përballen me sjelljen e familjarëve me të afert të tyre me ta, më empatin e tyre ,,ju dhemb fortë’’ atëher qeshëm me ta dhe ju them, o njeri mos u deshpëro se kjo është fara që vet ti e ke mbjell, përballu dhe mëso të kesh ndjenja njërzore të solidarizohesh me përsonat dhe njërezit tjerë.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post <strong>Ku janë Ben  Blushi e “LIBRA”  dhe Koço Kokëdhima  e “ZGJIDHJA” – dy kundërshtarët socialist të Edi Ramës ?</strong>
Next post Evolucioni për konsolidimin demokratiko-ligjor ka si kauzë Çmontimin e “Trekëndëshit të Bermudës”