Kosovës i pranohet aplikimi në Këshillin e Evropës

Këshilli i Evropës e ka pranuar sot aplikimin e Kosovës për anëtarësim në këtë institucion evropian.

Komiteti i Ministrave të KiE ka votuar me mbi 2/3 e votave të shteteve anëtare pro procedimit të aplikimit të Kosovës për Asamblenë Parlamentare e Këshillit të Europës.

Zëvendësministri i Punëve të Jashtme, Kreshnik Ahmeti e dha lajmin në Twitter, duke e quajtur këtë “moment historik”.

“Komiteti i Ministrave i Këshillit të Europës ka votuar pro procedimit të aplikimit të Kosovës në Asamblenë Parlamentare. Ky është një moment historik shumëpalësh i rëndësishëm i arritur pas lobimit intensiv”, shkroi Ahmeti.

Sot Kosova përmbylli fazën e parë të anëtarësimit në Këshillin e Europës.

Lini një Përgjigje

Previous post PDK dhe VV janë fituese të zgjedhjeve në veri të Kosovës
Next post Kurti: Shteti ynë do të jetë vlerë e shtuar për Këshillin e Evropës