As Republika Srpska në Bosnje nuk u bë për një ditë

Nisi në prill 1991 me bashkimin e komunave me shumicë serbe. Miratoi kushtetutën e vet në shkurt të 1992-tën. U njoh ndërkombëtarisht në dhjetor të 1995-tës. As sot, 32 vite pas, nuk e ka marrë formën e përfundimtare. Ajo mbetet krijesë e gjallë që kërcënon çdo ditë me shpalljen e pavarësisë dhe bashkimin me Serbinë. Filmin e kemi parë. Mos të befasohemi me fundin. /J.P/

Lini një Përgjigje

Previous post <strong>Në Limmared u përurua libri për veprimtarin e madh në Suedi – Fejzë Halilin</strong>
Next post Ja pse e kemi besuar dhe mbështetur që heret Lulzim Bashën