Çka është Procesi i Berlinit?

Ideja e krijimit të Procesit të Berlinit ishte nxitja e projekteve që të rritej lidhshmëria në rajon.

Por, çka në të vërtetë është Procesi i Berlinit dhe çfarë projektesh janë zhvilluar në këtë proces.

U krijua në 2014 si një platformë për bashkëpunim të nivelit të lartë midis zyrtarëve të lartë të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe homologëve të tyre.

Procesi gjithashtu përfshin institucionet e BE -së, institucionet financiare ndërkombëtare dhe shoqërinë civile të rajonit, të rinjtë dhe bizneset.

Kronika në vazhdim sjell hollësi.

https://www.facebook.com/

/RTK/

Lini një Përgjigje

Previous post Pentagoni konfirmon për herë të parë: trupat amerikane janë vendosur në Ukrainë
Next post Albin Kurti: Nuk nënshkruaj asnjë marrëveshje që cenon integritetin e Kosovës