Luginë e Preshevës: Edhe këtë vit me mungesë të teksteve shkollore

Read Time:1 Minute, 7 Second

Teksa delegacioni i Kosovës do të vizitojë shkollat shqipe në Luginë, atje tashmë mësimi ka filluar me probleme të vjetra dhe me mungesë të teksteve shqipe për shkollat e mesme. Edhe këtë vit, ka qenë vendimi i Ministrisë serbe të Arsimit që në orën e parë të intonohet himni serb, të cilin nxënësit dhe mësimdhënësit shqiptarë e kanë refuzuar.

Në të gjitha shkolla me mësim në gjuhën shqipe në Luginën e Preshevës, kanë nisur viti i ri shkollorë. Ky vit sikur herëve të tjera, nxënësit shqiptar i gjen me problemet e trashëguara.
Ky vit shkollorë ka nis me një urdhëresë të Ministrit serb të Arsimit që në orën e parë të mësimit të intonohet himni shtetëror serb.

Urdhri nuk është mirëpritur as nga drejtorët e shkollave me mësim në gjuhën shqipe.


Viti shkollor 2022 /2023 ka nis me sigurimin librave mësimorë për nxënësit e shkollave fillore, por për ata të shkollave të mesme ende nuk ka tekste mësimore, ndërsa nëpër disa shkolla ka rënie të numrit të nxënësve.

E nxënësit janë të indinjuar për mungesën e librave.

Gjatë dekadës së fundit numri i nxënësve shqiptarë nëpër shkollat e Luginës është zvogëluar në mënyrë drastike, ndërkohë rreth më shumë se tri dekada nxënësit këtu mësojnë pa tekste mësimore, meqë Serbia nuk lejonte librat shqip nga republika e Kosovës.

/RTK/

https://www.facebook.com/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Anekdota si shprehje thumbuese dhe e dellit humoristik
Next post Krah për krah e besa- besë me Amerikën!