Qeveria miraton ligjin: Shqiptarët e Luginës mund të blejnë prona në Kosovë

Read Time:1 Minute, 4 Second

Qeveria e Kosovës e ka proceduar në kuvend Projektligjin për ndryshimin e Ligjit për të Drejtat Pronësore të Shtetasve të Huaj, i cili i përjashton shqiptarët e Luginës së Preshevës nga ndalesa e blerjes së pronave në Kosovë.

Ligji, i punuar nga Ministria e Drejtësisë, është miratuar me shumicë të votave nga kabineti qeveritar të mërkurën.

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu tha se shqiptarët e Luginës do të përkashtohen nga kufizimet për shtetasit e huaj që të jenë titullar të të drejtave pronësore.

“Duke pasur parasysh rrethanat dhe mungesën e raporteve bilaterale mes Kosovës dhe Serbi8së, qytetarët e komunitetit shqiptarë në Luginë me dispozitat aktuale në fuqi të Ligjit bazik u bëhet e pamundur fitimi i të drejtës pronësore, pra bëhet e pamundur mundësia e blerjes së pronave në Kosovë, për shkak të mungesës së reciprocitetit”, ka thënë ministrja Haxhiu.

“Mbi këtë bazë ministria e Drejtësi ka ndërmarrë iniciativë ligjore për plotësim-ndryshim të ligjit bazik e ku qytetarët e komunitetit shqiptar nga Lugina do të përjashtohen nga kufizimet e reciprocitetit dhe mund të jenë titullar të të drejtave pronësore në Kosovë sipas kushteve të përcaktuara me ligjin bazik”, ka thënë ajo.

Projektligji, para se të hyjë në fuqi, duhet të marrë shumicën e votave dhe të miratohet në Kuvendin e Kosovës.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post E vërteta e servilizmit dhe hipokrizisë për  shumë politikanë, pushtetarë dhe te media të  Kosovës ?
Next post Vajza trimëresha ukrainase <strong>në frontin e luftës</strong>