Home » Opinione

Kriza politike në Shqipëri duhet të zgjidhet me një Qeveri teknike dhe me zgjedhje të parakohshme

Nue Oroshi Kriza politike në mes të pushtetit dhe opozitës në Shqipëri e ka arritur pikën më të lartë të vlimit politikë. Dorzimi i mandateve nga ana e opozitës tregon se mjetet për të bërë një luftë politike të opozitës në parlamentin shqiptarë kanë përfunduar.Në anën tjetër kemi një veprim politikë të rrallë të opozitës që shumë pak ndodh në Demokraci.Shpesheherë... 

A E KONTROLLON SERBIA IMAZHIN DHE MENTALITETIN SHQIPTAR?

Nga Dije Ferati E postova një mesazh në Facebook në lidhje me Hefestionin, dashnorin e Lekës së Madh. Një “miku” im u shokua. Sikur e kupoi se qëllimi im ishte ta zbrisja Lekën e imagjinatës së tij nga kali në pelë, pastaj nga pela fare në tokë…në bajga. Më shau sheshit me bollëk aq të madh sa, po të ngelte dikush me barrë nga sharjet, unë dhe nëna ime do i... 

Ministria e parë përgjegjëse për sistemin e decentralizimit

Ali Hertica Zhvillime të ndryshme kanë çuar në humbje të konsiderueshme të kuptimit në tremujorin e fundit të një shekulli për qeverinë dhe parlamentin. Më parë ky seksion adresoi zgjerimin e fuqisë së Bashkimit Evropian në kurriz të lirisë së veprimit në Shtetet Anëtare, por edhe të operacioneve të mëdha të decentralizimit. Përveç kësaj, ka pasur formimin e organeve... 

Opinion: Kush është për ndarjen e Kosovës është kundër UÇK-së, SHBA-ve, NATO-s dhe kundër Shtetit të Kosovës

Nga Skënder Sadri KAPITI Kosova shqiptare qindra e mijra vjeçare sot mbushi 11 Vjetorin e Pavarësisë.  Sot këtë shkrim të shkurtër në këtë Ditë të Madhe Kombëtare do t‘ia kushtoj  faktit të asaj se po flitet e përflitet shumë për mundësinë e korigjimit te kufijve apo të ndarjes së Kosovës. Ata  të cilët janë për ndryshim,korigjim apo shkëmbim territoresh... 

Prishtinadhe Tirana do të duhej caktuar një platformë dhe strategji

Shkruan: Refik HASANI Deputetët e ParlamentittëKosovëspërmesplatformës, duke diskutuartëarrijnmiratiminkupërMedvegjë, BujanocdhePreshevë,tëndërtojndhetëmbajnqëndrimpërkëtëkrahinëshqiptare.Vullnetidheplebishiti  i shprehurpërmesëReferendumittëdatës 1 e 2 mars 1992,sakrifica e UÇPMB-ëssëbashku me marrëveshjen e Konçulit do tëduhejtëpranohen. Përmesplatformës... 

Opinion: Federica Mogherini meriton të shpallet person “non grata “në Kosovë

Nga Skënder Sadri KAPITI Federika Mogherini të shpallet person “non grata “në Kosovë, pasi ajo duke shpërdoruar rende detyrën e saj si Përfaqësuese e Larte e BE-se, realisht ajo nuk luan rolin e ndemjetesueses se bisedimeve Kosove-Serbi  pasi ajo është bërë palë  me Serbinë në këto bisedime, apo më sakt ajo po  e kryen më mirë se edhe vetë serbët dhe... 

Sulltan Rama rá: Sovrani merr në dorë fatet e Atdheut

Nga Azgan HAKLAJ Rama e shpura e tij kriminale ia mbathi për në Vlorë. Një shprehje e urtë arabe thotë: “kur nuk shkon Muhameti tek mali shkon mali tek Muhameti”. Por mali i Muhameti është mali i vyrtytit, i moralit, i besimit, i kuvendit me Zotin, ndërsa Rama dhe Rilindja e tij janë sinonim i një mali me krim, hajni, korrupsion e mëkate të panumërta. Uzurpimi i shtetit... 

Në Shqipëri dhe Kosovë ligji dhe morali janë maska të antiligjit dhe antimoralit

Nga Skënder Sadri KAPITI  Moral do të thotë pagabueshmëri, do të thotë  drejtësi,  vërtetësi, liri, humanitet e njerzillëk, mirësi dhe  dobishmëri. Moraliteti e dallon njerezoren e pajisur me arsye  nga shtazëria. Nga morali burojnë edhe ligjshmëria dhe ligjet njerezore. Si morali ashtu edhe drejtësia vijnë nga Zoti për ta ruajtur moralitetin... 

MENDUH THAÇI: LETRA E TRUMP PËR THAÇIN, SHANS QË DUHET SHFRYTËZUAR

Kryetari i PDSH-së në Maqedoninë e Veriut, Menduh Thaçi ka thënë se meritorë në marrëveshjen e arritur me Greqinë, ishin bashkësia ndërkombëtare. Thaçi në Klan Kosova theksoi se kjo marrëveshje pati vendimmarrje amerikane, duke apeluar edhe tek lidershipi kosovar që të kenë vëmendje për të pranuar rekomandimet e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në zgjidhjen e konfliktit... 

KUPCHAN: ÇËSHTJA E SHKËMBIMEVE TERRITORIALE DUHET TË MBETET OPSION

Charles Kupchan, këshilltar i dy presidentëve amerikan, ka thënë se çështja e shkëmbimit të territoreve mes Kosovës e Serbisë duhet të mbetet si opsion në tryezën e bisedimeve midis dy vendeve. Ai ka folur të mërkurën në “55 minuta” në RTK 3. “Çështja e shkëmbimit të territoreve mendoj se duhet të mbetet pjesë e tryezës së bisedimeve, thjesht sepse ofron mundësi... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch