Skënder Kapiti “shpall” kryeministrin Kurti si “Njeriun e vitit 2023”

Read Time:1 Minute, 36 Second

Nga av. Ilir Malindi

Kosovë, Gëzuar Vitin e Ri 2024 dhe suksese në rrugëtimin për konsolidimin dhe forcimi e e shtetit ligjor e demokratik.

Unë Ilir Malindi lexova ne internet një shkrim të Skënder KAPITIT, ku ai kishte “shpallur” si njeriun e vitit 2023 Kryeministrin e Kosovës ALBIN KURTI. Jemi të dy banorë të Lagjes Plazh-Durrës dhe e ftova në takim për ta uruar për këtë shkrim të tij ,pasi ishte një vlerësim më se i saktë. Edhe unë vlerësoj se njeriu i vitit 2023 meritonte të shpallej Albin Kurti nisur nga ato kritere që përmendëte KAPITI, sepse KURTI ka meritën e jashtëzakonshme pasi ai bëri të mundur mosndarjen e Kosovës, bëri të mundur dështimin e projektit Rama-Vucic të projektit antishqiptar të “Open Ballkanit” si dhe të qëndrimit të tij të vendosur në mbrojtje të tërësisë territoriale të Kosovës kundër veprimeve terroriste të bandave serbe për destabilizimin e Kosovës. Mirëqeverisja Kurti ia rriti prestigjin dhe autoritetin shtetit të Kosovës në arenën ndërkombëtare. Prandaj edhe jam me atë që Skënder Kapiti shpall Kurtin si njeriu i vitit 2023 kur ai shkruan se:

“Nëse do të ishte organzuar një sondazh se kush është njeriu i Vitit 2023 në Shqipëri e Kosovë, dhe nëse si pyetsor do të ishin këto kritere të më mëposhtme si: patriotizmi, ndëshmëria dhe pastërtia morale dhe pakorruptueshmëria; përgjegjshmëria,llogaridhënia e transparenca para publikut e kombit; sinqeriteti, interesi dhe cështja shqiptare parësore, pra mbi të gjitha interesi kombëtar; maturia, mëncuria dhe aftësia intelektuale, politike, diplomatike dhe qeverisëse, dhe duke u nisur nga konsiderata të tilla dhe nga paanshmëria si dhe i cliruar nga interesi personal dhe nga subjektivizmi vlerësoj që njeriu i vitit 2023 si në Shqipëri ashtu edhe në Kosovë meriton të ishte Albin Kurti. Dhe kundër kësaj do të kishin qenë politika dhe politikanët deshtakë, hipokritë , egoist dhe ata të sëmurë nga kompleksi i inferioritetit, do ishin kundër korrupsioni politik, oligarkik, mediatik dhe intelektual”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Mehdi Farshёri – <strong>Kujtime 1913-1933</strong>
Next post Mimoza Kurari-Lila: Ka mundësi që sivjet të ketë zgjedhje parlamentare