Kamberi për Tëvë 1: Do insistojmë që edhe shqiptarët në Luginë të kenë të drejta sikur serbët

Deputeti shqiptar në Serbi, Shaip Kamberi ka komentuar pjesën hyrëse të marrëveshjes së Ohrit, në të cilën përmenden të drejtat e pakicave.

Kamberi thotë se do të insistojnë që shqiptarët në Luginë të Preshevës të kenë të drejta njëjtë sikur serbët në marrëveshjen e Ohrit.

“Në marrëveshjen e Ohrit, në preambulën, pjesën hyrëse të saj përmenden të drejtat e pakicave. Që do të thotë, ajo nuk i referohet vetëm komunitetit serb në veri apo në Kosovë, nuk i referohet vetëm komuniteteve në Kosovë, por meqë është një marrëveshje e dakorduar mes dy shteteve, i referohet komuniteteve që jetojnë në këto dy shtete. Pra këtu do të jetë një çështje në kuadër të cilës ne do të vazhdojmë të insistojmë te çështja e Luginës, të ndërtohet një simetri…çështja e integrimit, serbët e kanë të garantuar pavarësisht marrëveshjes, edhe me Kushtetutën aktuale, integrimin e vetë prej institucioneve lokale qasjen në sistemin e gjyqësorit, në polici, në Qeveri dhe shqiptarët janë të përjashtuar nga përfshirja në organe shtetërore në punën e rregullt”, deklaroi ai në “Këndi i Debatit” në Tëvë 1.

Lini një Përgjigje

Previous post Kurti jep super lajm për Luginën: Në vitin 2024 do të ndajmë 3 milion euro për shqiptarët e Luginës
Next post Miroslav Lajçak pas takimit me Bislimin: Ramë dakord për hapat e ardhshëm