Home » Vendore

SHTKKP – Veprimtari e frytshme, aktivitete dhe suksese të shumta në vitin 2019

Shoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore në Preshevë u themelua me 16.10.2010 dhe qëllimi themelor i saj është hulumtimi, gjurmimi, evidentimi, regjistrimi, ruajtja dhe mbrojta e Trashëgimisë kulturore dhe asaj natyrore, zhvillimi dhe kultivimi i krijimtarise kulturore dhe mbrojtja e ruajtja e identitetit kombëtar të shqiptarëve në Luginën e Preshevës, ndërsa misioni i saj është... 

Shteti serb: ENIC/NARIC nuk bën njohjen e diplomave të Universitetit “Hasan Prishtina” pasi që Kosova është pjesë integrale e Serbisë

Edhe pse Shqiptarët e Luginës së Preshevës ju gëzuan nënshkrimit të marrëveshjes së Brukselit në mes të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Serbisë, ku një nga pikat e veçanta të kësaj marrëveshje ishte edhe njohja reciproke e diplomave universitare, por sa duket vështirësitë e të rinjve shqiptar nga Lugina e Preshevës që diplomuan në universitetet e Republikës... 

Mesazhe urimi me rastin e ndrrimit të motmoteve

Gëzuar 2020!Mesazh urimi me rastin e ndërrimit të motmoteve.Gëzuar 2020!Posted by Shqiprim Arifi on Tuesday, December 31, 2019 Të nderuar qytetarë të Komunës së Bujanocit, Në prag të përfundimit të vitit 2019, Ju dëshirojë të keni përfunduar me sukses të gjitha obligimet tuaja, t’i keni përfunduar me nderë detyrat e besuara, të keni korrur suksese në profesionet... 

Kamberi: Serbia duhet të ndjek shembullin e Malit të Zi

Serbia duhet që, sipas shembullit të Malit të Zi, të hjekë kushtëzimet nga përdorimi i lirë dhe zyrtar i simboleve kombëtare të pakicave nacionale, thekson kryetari i Komunës së Bujanocit z. Shaip Kamberi. Përfundimisht mund të përgëzojmë Kuvendin e Republikës së Malit të Zi për miratimin e “Ligjit për zgjedhjen, përdorimin dhe shfaqjen publike të simboleve kombëtare”,... 

Elvis Naçi refuzoi 100 mijë euro nga një serb

Elvis Naçi për fondet e tërmetit deklarohet se nuk pranon donacion nga serbët: “Më kujtohet gjaku i kosovarëve në luftë”. Mbrëmë në emisionin “Shqiptarët për shqiptarët”, Elvis Naçi ka bërë një rrëfim në News24. Ai është shprehur se ka refuzuar dy donacione nga shtetas serbë. Bëhet fjalë për një donacion para tërmetit për fondacionin “Firdeus” në... 

Komuna e Bujanocit planifikon Buxhetin për vitin 2020, mbi 1 miliard dinarë

21.12.2019: Buxheti i Komunës së Bujanocit për vitin 2020, sipas gjitha gjasave do të jetë mbi 1 miliardë dinarë. 30 milion dinarë për bujqësi, 40 milion për praktikën profesionale, 8 milion dinarë për biznesin. Përkrahje për sportin, OJQ, SHKA-të, mediat. 5 milion për Këshillin Kombëtar Shqiptarë. 10 milion për ujin e pijshëm në Lagjen e Strukarëve, 25 milion... 

PROGRAMI DHE RAPORTI I PUNËS I SHTKK – PRESHEVË PËR VITIN 2020

PROPOZIM-PROJEKT PROGRAMI I PUNËS I SHOQATËS PËR TRASHËGIMI DHE KRIJIMTARI KULTURORE PËR VITIN 2020 Shoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore e Luginës së Preshevës/ PRESHEVË, BUJANOC, MEDVEGJË/, me seli në Preshevë u themelua me 16.10.2010 dhe qëllimi themelor i saj është hulumtimi, gjurmimi, evidentimi, regjistrimi, ruajtja dhe mbrojta e Trashëgimisë kulturore... 

Hapet kufiri mes shqiptarëve në pikën kufitare Llojan – Miratoc

Ministrat e brendshëm të Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë si dhe zv/kryeministri për çështje evropiane i Maqedonisë, Bujar Osmani nënshkruan sot marrëveshjen për hapjen e pikës kufitare Llojan – Miratoc, që lidh vendbanimet e rajonit të Kumanovës dhe në anën tjetër të Luginës së Preshevës. Marrëveshja pritet të ratifikohet në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut dhe... 

Kuvendi Komunal i Preshevës shqyrton dhe miraton Rebalansin e Buxhetit për vitin 2019 dhe propozim Buxhetin për vitin 2020

Sot, Kuvendi Komunal i Preshevës mban seancën e saj të rregullt në të cilën si pika të veçanta ishin të parapara Rebalansi i Buxhetit për vitin 2019 dhe propozim Buxheti për vitin 2020. Të pranishëm në sallë ishin 20 këshilltar nga 36 sa i ka gjithsej Kuvendit Komunal I Preshevës. Në këtë seancë të gjitha pikat e rendit të ditës që ishin të parapara u shqyrtuan dhe... 

KDNJ për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë: Kumtesë

Këshilli për të Drejtat e Njeriut për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë konsideron se viti 2019 ishte vit i vendnumërimit sa i përket respektimit dhe avancimit të të drejtave të njeriut në këto komuna.Për me tëpër, problemet e shfaqura në procesin e pasivizimit të vendbanimeve në komunat e Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës, po e rëndojnë edhe më shumë gjendjen, duke pasur... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch