ShqipEnglishDeutsch

Home » PVD

Kryetari i PVD-së – Urim për Festën e Fitër Bajramit

Të dashur qytetarë të Luginës së Preshevës, dëshiroj që t’Ju uroj nga zemra festën e madhe të Fitër Bajramit. Duke pasur parasysh rëndësinë dhe vlerën e kësaj feste për të gjithë muslimanët, dua t’Ju uroj të gjitha të mirat, shëndet, begati e mbarësi në familjet tuaja. Meqenëse sot edhe përfundon muaji i Ramazanit, lusim Zotin që të gjitha lutjet tuaja të jenë të... 

Halimi: Kryetari i APN-së ndërtoi rrjetin e tij politik në formë manipulative me burime finansiare enigmatike dhe jotransparente

Në emisionin e mbrëmshëm “Studio e hapur” RTV “Presheva” degradoi në nivelin më të ultë në historinë e saj 16 vjeçare të veprimtarisë së saj me rëndësi të posaçme për komunën e Preshevës. Duke e keqpërdorur paaftësinë e gazetarit, kryetari i APN – së e ashpërsoi egërsisht retorikën denigruese dhe shpifëse prezente në portalet tona që nga paraqitja e APN – së... 

PVD nxjerr kritika për partnerin e gjertanishëm (APN) për sjelljet e pamatura të saj gjat këtij mandati disa mujor qeverisës

I N F O R M A T Ë Në kryesinë e degës së Partisë për Veprim Demokratik në përbërje të zgjeruar u shqyrtua kumtesa e Alternativës për Ndryshim e 25 shkurtit me të cilën opinioni u njoftua se tre këshilltarë të Partisë Demokratike Shqiptare kanë kaluar në rradhët e grupit të këshilltarëve të APN – së. Me shqetësim të posaçëm u shqyrtua edhe paralajmërimi i APN –... 

PVD hapi fushatën zgjedhore për zgjedhjet lokale dhe parlamentare

Partia për Veprim Deemokratik në Preshevë të shtunën që kaloi në sallën e madhe të Shtëpisë së Kulturës në Preshevë hapi fushatën zgjedhore të zgjedhjeve lokale dhe atyre parlamenetare,  të 24 prillit. Në këtë tubim promovues u bë dhe shpalosja e programit zgjedhore  si dhe prezantimi i kandidatëve për këshilltar komunal dhe deputet popullorë.   PVD në Preshevë,... 

Kumtesë Partia për Veprim Demokratik – Bujanoc

Me rastin e 7 Marsit, “Ditës së Mësuesit”, Dega e PVD-së në Bujanoc, uron të gjithë mësimdhënësit Ditën e Mësuesit “7 Marsin” për angazhimin sublime në edukimin e gjeneratave të ardhëshme. Fryma e të mësuarit ishte dhe intelektualët e fillimvitive të 90-ta ishin inspirimi për të u vetëorganizuar edhe shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës për qasje të përbashkët... 

Koha për ndryshim në Luginën e Preshevës

Medvegja pasqyron sot atë çka ka ndodhur dhe po vijon të ndodhi në Luginë: braktisja e interesave kombëtare nga klasa politike shqiptare. Ndryshimet në tre komunat: Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë nuk janë një luks, as thjeshtë dëshira individësh, por themelore dhe jetike për të shpëtuar Luginën. Për  këtë, duhet së pari ta kthejmë vëmendjen në Medvegj, pasi ka mbetur shumë... 

KUMTESË E KRYESISË SË PVD-së

Në mbledhjen e Kryesisë, të mbajtur, të premten në Bujanoc, PVD ka shqyrtuar dhe analizuar situatën aktuale në Luginë të Preshevës Zhvillimet e fundit në bisedat me përfaqësuesit e  Qeverisë së Serbisë rreth kërkesave për përmirësimin e pozitës së shqiptarëve, sidomos, mos aprovimi i amendamenteve  të deputetit Riza Halimi në procesin e aprovimit të Ligjit për selitë e... 

Reagim i Degës së PVD-së në Bujanoc: “NUK KURSEHEN AS METODAT E GEBELSIT”

Se pafytyrësia njerëzore nuk njeh kufij, së fundi dëshmojnë edhe dy mediumet e “pavarura” elektronike të Bujanocit “Titulli.com” dhe “Bujanoci.info” të cilët, sot, kanë publikuar një lajm “sensacional” se “PVD do t’i  bashkëngjitet koalicionit aktual në Bujanocit”. PVD, vlerëson se ky akt i vrazhdë i thyerjes drastike të etikës së informimit i përket metodave... 

Partia për Veprim Demokratik – Bujanoc: SHIZOFRENIA E PUSHTETIT

Partisë për Veprim Demokratik Dega në Bujanoc Kumtesë SHIZOFRENIA E PUSHTETIT Se marrëzitë e pushtetit lokal në Bujanoc nuk kanë të ndalur dëshmojnë edhe përjashtimet e reja të shqiptarëve nga marëdhënia e punës në komunë. Kësaj radhe në shënjestrën e hakmarrjes së pushtetit lokal në Bujanoc janë dy ekonomist shqiptarë, me përvojë disavjeçare në aplikimin e profesionit... 

REAGIM I GRUPIT TË KËSHILLTARËVE TË PVD-SË KUNDËR MASAVE HAKMARRËSE TË PUSHTETIT MULTIETNIK

Pas shkarkimit abuzues të drejtorëve të ndërmarrjeve në formën e inkuizicionit, pushteti multietnik i komunës së Bujanocit, ka vazhduar, me largimin nga puna të punëtorëve shqiptarë nga ndërmarrjet dhe institucionet komunale, të punësuar gjatë vitit të kaluar dhe fillimit të këtij. Arsyetimi i kumtuar nga pushteti lokal, shumë shpesh, për tejkalimin e buxhetit, duket se po e merr... 
© 2017 KosovaLindore – Portal Informativ · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress